Nemoj biti hrvatska glumica koju optužuju da širi paniku

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Rat u Ukrajini svima je izazvao puno anksioznosti i strepnje - pa nikada nije bilo važnije ostati pribran. Hrvastka glumica Petra Kurtela optužena je da širi paniku zbog snimka koji je objavila na Instagram storiju. Ipak, ona je odgovorila na te optužbe objašnjenjem da voli da drži stvari kod kontrolom.

„Ja sam sinoć sanjala da sam aktivni učesnik u ratu i da pucam. Uglavnom, jutros sam otišla kupiti jod, došla sam i rekla: ‘Dobar dan, ja bih vas molila onaj jod koji svi kupuju pa evo i meni treba dok ne dođe do nestašice, kako je bila nestašica s maskama’. No rekli su mi kako se jod dobija na recept pa eto da vam uštedim vreme“, ispričala je Kurtela svojim pratiocima, prenosi Večernji.

Glumica, koja je popularnost stekla u seriji „Zabranjena ljubav“, takođe je odlučila da svom sinu izvadi pasoš.

„Isto tako, otišla sam Relji izvaditi pasoš, čisto da budem potpuno slobodna i da kasnije nemam nikakve pravne zavrzlame. Tako da smo jučee ja i ostatak Zagreba otišli uraditi pasoš, čekala sam satima u redu za hitan pasoš. Tako su nam kod zemljotresa govorili da u ranac stavimo stvari, kad sam to uradila osetila sam da sam obavila svoj deo posla, a na drugo ne mogu uticati. Ne činim paniku jer mislim da će se najgore dogoditi nego zato što znam da je to moj deo posla i jedini deo koji mogu uraditi da se osećam korisno“, dodala je.

S obzirom da je glumica i u apoteci i u nadležnim institucijama zatekla gužve, očigledno panika već postoji među ljudima.

Ipak, na kraju je rekla i da njen cilj nije bilo da izazove uznemirenost.

„Jedna osoba mi je rekla da zašto širim paniku pa me to ‘štrecnulo’, jer mi to uopšte nije bila namera. Dapače, ono što sam želela reći je da nema smisla tražiti jod, još sam i ispričala anegdotu kako sam blesavo otišla ga tražiti. Druga stvar, ako se osećate anksiozno oko ovog ili ste jednostavno tipovi poput mene – koji vole da je uvek sve spremno te ne volite odgađati stvari. Nešto za čim se ja uvek vodim je da ne mogu uticati na stvari na koje ne mogu uticati, ali one na koje mogu da rešim. Verujem da se na ovim područjima ništa strašno neće dogoditi, no na nekim se već događa“, rekla je Petra.

***

Bonus video: Već viđeno

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram