Potresni video prve dame Ukrajine: „Ovo treba da vidi svet“

Njena priča 02. mar 202209:47 > 09:59
prva dama ukrajine
Foto: Anna Moneymaker / Getty images / Profimedia

Olena Zelenska, prva dama Ukrajine tokom rata pruža podršku sunarodnicima. Ona se nedavno oglasila na Instagramu i potresnom objavom pozvala svet da reaguje.

„Ovo je trenutno Ukrajina. Ovaj video treba da vidi svet, mi smo u ratu. Zbog Putinovog napada Ukrajinci svako veče odvode decu u podrume i bore se s neprijateljem ispod zidova svojih domova. Ukrajina je mirna zemlja. Mi smo bili protiv rata i nismo prvi napali, ali nećemo odustati. Svete, pogledaj: Mi se borimo za mir i u vašim zemljama“, napisala je.

Strani mediji su izvestili da se Olena nalazi s decom u skloništu, ali Ukrajinu ne namerava da napusti.

Ona je afirmisana scenaristkinja i spisateljica, a bila je i autorka stripova svog supruga koji je pre izbora za predsednika bio cenjen glumac.

Odluka da se Volodimir bavi politikom nije je oduševila, ali je kasnije odlučila da je prihvati, prenosi Klix.ba.

Inače, ukrajinski predsednik odbio je da napusti zemlju usred ruske invazije, a sa njim je ostala Olena Zelenska, njegova supruga koja je u Ukrajini poznata po svom uticaju, lepoti, stilu i pameti. Olena Zelenska je više od prve dame. Ona je vrlo obrazovana, a intenzivno se zalagala za društvene probleme poput rodne ravnopravnosti i bavila se diplomatskim radom.

Olena je u braku s Zelenskim od 2003. godine, a imaju dvoje dece.

Zelenska je rođena 1978. godine u Krivom Rogu. Studirala je arhitekturu i stekla je master diplomu, ali se kasnije okrenula pisanju. Ona je jedna od suosnivačica Studia Kvartal 95, najistaknutije ukrajinske kompanije za filmsku i TV produkciju, i zaslužna je za pisanje scenarija u serijama i filmovima.

BONUS VIDEO: Poznate mame u borbi za starateljstvo nad decom

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram