Majka ga je iznenada napustila kad je imao 8 godina: Bolna tajna slavnog glumca

Foto: Lev Radin / ddp USA / Profimedia

Kada se vratio iz škole, dočekala ga je prazna kuća.

Hju Džekman se još uvek seća dana kada se vratio kući iz škole i video da mu je mama otišla.

Tada je imao osam godina, ali se jasno seća peškira koji je njegova majka Grejs omotala oko glave kada se oprostila. Džekman nije znao šta se dešava, samo da nešto nije u redu.

Kada se kasnije vratio iz škole, dočekala ga je prazna kuća.

„Sledećeg dana je stigao telegram iz Engleske, mama je otišla tamo. I onda je to bilo to. Tata se svake noći molio da se mama vrati“, priseća se Džekman u intervjuu iz decembra 2012. godine.

Džekmanovi roditelji, Grejs i Kristofer, migrirali su u Australiju iz Engleske 1967. godine, a on je rođen godinu dana kasnije, 1968. godine, kao najmlađi od petoro braće i sestara.

Grejs se nije vratila, a kada su mu se roditelji razveli, porodica se još više udaljila. Džekman i njegova dva brata ostali su u Australiji sa svojim tatom, dok su se njegove dve sestre vratile u Englesku sa mamom.

„Ostao sam u Australiji sa svojim ocem i dva brata, i imao sam težak period neko vreme. Ali, znate, imao sam veoma dobrog oca koji je uvek bio tu za nas i nisam mogao ni da zamislim kako je to izgledalo – da sam podiže decu na način na koji je to činio dugi niz godina. Mislim da to ne bih mogao. Potrebna vam je gvozdena volja i nikada ga nisam čuo da se žalio na sebe ili svoju sudbinu u životu.“

Foto: Richard Buxo / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Nakon što je njegova mama otišla, posećivala bi porodicu jednom godišnje.

„To bi bilo kao porodični odmor. Sećam se da sam otišao na plažu. Postojala je šansa za pomirenje u tom trenutku, ali se nikada nije vratila zauvek“, rekao je on i dodao da mu je tek kada je imao 12 ili 13 godina sinula da se neće vratiti.

Džekman sada shvata da je njegova majka patila od nedijagnostikovane postnatalne depresije u vreme njenog odlaska.

Glumac ima dvoje usvojene dece sa suprugom Deborom-Li Fernes, a kaže da je naučio mnogo svojih roditeljskih veština od oca Kristofera.

„Moj otac je stena. Moj otac je moja stena. Naučio me je sve o lojalnosti, pouzdanosti, da budem tu iz dana u dan, bez obzira na sve“, rekao je on.

Džekmanov otac je preminuo 5. septembra 2021. godine nakon duge borbe sa Alchajmerovom bolešću. Imao je 84 godine.

***
BONUS VIDEO: Zrela Srbija: Baka Gordana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram