Džulija Roberts otkrila dugo čuvanu tajnu iz svog detinjstva

Džulija Roberts
Starstock/Photoshot / Avalon / Profimedia

Glumica i dalje oseća zahvalnost zbog situacije koja se odigrala nakon njenog rođenja.

Džulija Roberts je ostavila internet u šoku nakon što je otkrila svoju jedinstvenu – i retko deljenu – vezu sa pokojnim Martinom Luterom Kingom mlađim, prisećajući se kako su aktivista i njegova supruga Koreta Skot King platili bolnički račun za njeno rođenje.

Džulija je o ovoj jedinstvenoj intimnoj priči razgovarala sa novinarkom Gejl King, a video je ponovo postao viralan ovih dana, nakon što je holivudska zvezda napunila 55 godina.

Foto: Paul Smith / Alamy / Alamy / Profimedia

U intervjuu sa King koji se odigrao u septembru ove godine, 55-godišnja filmska zvezda otkrila je da su njeni majka i otac, Beti Lu Bredemus i Volter Grejdi Roberts, imali blisku vezu sa Kingovima pre nego što se ona rodila.

Zbog toga, u trenutku kada su njeni roditelji ostali osakaćeni medicinskim računima sa kojima su se suočili nakon Džulijinog rođenja, porodica King je uskočila da pomogne Robertsovima zbog ljubaznosti koju su glumičini majka i otac godinama ranije pokazali ovoj porodici.

Džulija Roberts sa majkom Foto: Ralph Dominguez/Globe Photos / Zuma Press / Profimedia

Naime, Džulijini roditelji, koji su bili uspešni glumci i dramski pisci, pokrenuli su svoju dečiju školu glume u Dekaturu u državi Džordžija, a ubrzo nakon toga, Martin Luter King mlađi i njegova žena su im prišli i pitali da li njihova deca mogu da prisustvuju časovima i da se upišu u školu. Iako je segregacija godinama ranije bila zabranjena, crnačkoj deci i dalje nije bio dozvoljen pristup mnogim školama, pa kada su Džulijini roditelji raširenih ruku dočekali decu Kingova, par je bio dirnut njihovom ljubaznošću.

Foto: CSU Archives Collection / Everett / Profimedia

Zato su, kada su Beti i Volter 1967. dobili Džuliju i borili se da plate medicinske račune, legendarni politički aktivista i njegova supruga uskočili u pomoć.

Gejl je u intervjuu istakla da su stvari i dalje bile veoma kritične tokom tog vremena, pošto je rasizam i dalje bio raširen u Americi tokom 60-ih godina prošlog veka, prenosi Dejli Mejl.

„Šezdesetih godina niste mogli da vidite crnu decu koja se mešaju sa belom decom u školi glume“, rekla je ona.

Foto: KEYSTONE Pictures USA / Zuma Press / Profimedia

Observ.com je ranije pisao o tome da je Džulijin tata Volter bio lični trener glume Martinu i Koretinoj najstarijoj ćerki, Jolandi King, koja je kasnije postala poznata glumica.

„A tvoji roditelji su samo rekli, „Uđi, dobro došla.“ Mislim da je to izvanredno. I to na neki način postavlja osnovu za to ko ste vi danas.“, rekla je Gejl Džuliji.

„Apsolutno“, složila se glumica.

***

Bonus video: Svetske zvezde u Pirelijevom kalendaru kroz objektiv Brajana Adamsa

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest