Maja Sabljić je nestala iz Srbije da bi živela život iz bajke

maja sabljić
Foto: Printscreen You Tube/Delta Video

Važila je za jednu od najlepših i najpoželjnijih glumica sa domaće scene.

Maja Sabljić, čuvena srpska glumica, rođena je 10. januara 1960. godine u Obrenovcu. Od daleke 1979. godine počela je da snima serije i filmove. Vremenom je postala jedna od najlepših i najpoželjnijih srpskih glumica.

Voleli smo je u ostvarenjima “Kamiondžije opet voze”, “Druga Žikina dinastija”, “Policajac sa Petlovog brda”, “Ona voli Zvezdu”, „Bolji život“, “Lavirint”.

Onda je Maja nestala sa naše scene i otišla u Ameriku da traži svoj san. I čini se da ga je našla.

Od 1993. godine živela je u Los Anđelesu, i to na prestižnom Bulevaru sumraka, između Holivuda i Beverli Hilsa. Udala se za Đorđa Zečevića, biznismena i producenta srpskog porekla.

Kazala je jednom prilikom kako je dobra domaćica i da je uveseljava da ugađa prijateljima.

Zanimljivo je da Maja nije nastavila da se bavi glumom u Americi jer, kako je jednom prilikom rekla, američki reditelji nisu rado birali glumce sa stranim akcentom.

„Glumci u Holivudu žive u svom zatvorenom svetu. Ali najveće zvezde su u stvari najnormalnije i najprijatnije osobe. To mi je bilo baš fascinantno. Pošto smo se moj pokojni suprug i ja družili sa Dan Tanom i često smo bili u jednom od njegovih restorana, viđali smo poznate glumce. Ali njih niko ne sme da davi. Međutim, one koje je Dan Tana pozdravio ili se družio s njima viđali smo ih i mi“, ispričala je Maja, koja danas živi na relaciji Los Anđeles – Beograd, piše serbiantimes.

S Đorđem, koji je preminuo 2012. godine, nije imala dece.

U jednom intervjuu je priznala i da je Beograd za nju poseban grad i da ga tako posebnim čine njegov specifičan duh, ljudi, arhitektura, Dunav, Sava…

Onda se Maja vratila i zaigrala u domaćoj seriji “Junaci našeg doba” 2019. godine.

Iste godine pojavila se na jednom događaju gde je primila nagradu za najuspešniju ženu 21. veka u oblasti glume. Sa velikim osmehom i uz citiranje Bajaginih stihova ona je iznova osvojila publiku.

Foto: Printscreen You Tube/Žena 21. Veka

Inače, Maja je, pored glume, želela da se bavi i psihologijom. Ali ipak je postala poznato lice jugoslovenske kinematografije. Vitkog stasa, prelepog lica i još lepšeg osmeha, Maja je plenila i izgledom i glumom. U seriji „Policajac sa Petlovog brda“ igrala je jednu od bivših žena čuvenog Boška, u seriji „Vuk Karadžić“ je bila Vukova ćerka Minu Karadžić, a u filmu „Devojka sa lampom“ igrala je slikarku Milenu Pavlović Barili. U pozorištu se pokazala u predstavama „Gospođa ministarka“, „Majstor i Margarita“, „Breht“…, piše biografija.org.

BONUS VIDEO: Paparaco lov na poznate

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram