Jelena Bin Drai bez šminke razbija mit o životu kao u bajci

jelena bin drai
Foto: Instagram/jelenabindrai

Prva pomisao na nekadašnju mis Jugoslavije je život kao u bajci. Jelena Bin Drai jeste okružena glamurom i živi san mnogih žena, ali to ne znači da je daleko od realnosti. To pokazuju njene fotke bez šminke koje rado deli na društvenim mrežama.

Jelena Jakovljević Bin Drai je bivša srpska manekenka, misica i modni dizajner. Godinama živi u Dubaiju sa suprugom i četvoro dece. Uspešna je poslovna žena, na čelu nekoliko kompanija. Decenijama je simbol ženstvenosti, a poznata je i po tome što voli da istakne da je prirodna lepota bez premca.

Na to često posdeća u objavama na Instagramu, između ostalog i fotkama sa i bez šminke. Želja joj je, kako kaže, da podvuče da žene koje mogu nešto ne znači da i treba to da urade, misleći, između ostalog, na one koje se podvrgnu filterima i fotošopu.

„Kad edukujete sebe, edukujete i svoju decu. Nijedna devojčica sa naslovne strane ne izgleda kao devojčica sa naslovne strane“, napisala je Jelena uz fotografije na kojima je našminkana i bez trunke šminke.

Nekada najlepša žena Jugoslavije ne voli estetske zahvate. Tvrdi da voli bore koje ima i da želi dostojanstveno da ostari. Koristi kvalitetne kreme, zdravo se hrani, trudi se da dovoljno spava, a za njen izgled su zaslužni genetika, kao i dobar muž, pišu na sajtu Biografija.org.

Rođena 16. maja 1979. godine u mestu Žabalj pored Novog Sada, Jelena je studirala arhitekturu, ali je nije privela kraju. Ima završene magistarske studije ekonomije.

Sada već daleke 1997. godine se našla među 10 finalistkinja na takmičenju za Elite Model Look. Godinu dana kasnije je proglašena za Mis Jugoslavije, Mis fotogeničnosti i Mis interneta.

Ušla je u istoriju jer je osvojila tri od pet titula na jednom izboru.

Iste godine je na svetskom takmičenju ostala bez plasmana.

Počela je da sarađuje sa velikim modnim agencijama, putovala je po svetu i kratko živela u Italiji. Pre 20 godina otišla je u Dubai kao jedan od prvih supermodela u regionu.

Godine 2009. Jelena je dobila priznanje za poslovnu ženu godine. Vlasnica je velikog lanca kozmetičkih i spa centara, takođe se bavi modom i humanitarnim radom, a 2013. je nominovana za Ženu privrednika godine Srednjeg Istoka.

Njeni saloni su po drugi put nominovani za najbolje u What’s on magazinu. Na ostrvu Palma je otvorila polikliniku i obdanište koje je namenjeno visokom staležu koji tamo živi.

Muž milijarder

Godine 2003. godine Jelena je upoznala arapskog biznismena Saida Bin Drai čije se bogatstvo procenjuje na dve milijarde dolara.

Posle pet godina njih dvoje su se venčali u Dubaiju, a svadbi je prisustvovalo oko 300 zvanica.

Godine 2010. godine Jelena i Said su dobili ćerku Asju, naredne godine sina Hilala, a 2013. godine sina Hamdana. U julu ove godine Jelena je rodila i sina Rašida.

Zanimljivo je da njihova imena imaju posebna značenja: po Kuranu, Asja je bila supruga faraona i prva žena koja je ušla u raj, Hilal znači Mlad mesec, a Hamdan milostiv, dok Rašid znači pravoveran, razborit.

Jelena kaže da joj tipičan dan izgleda tako što, kad ustane, odveze decu u školu i obdanište, odradi po jedan sat poslovnih obaveza u svakoj firmi koju poseduje: obdaništu, salonu lepote, medicinskoj klinici, salonu koji nosi ime po njoj i baru. Zatim pokupi decu, ide kući, malo odmara, igra se sa decom, pliva, čita, gleda TV, ide na društvene događaje ili izađe sa mužem. Kaže i da joj je odgajanje dece izuzetno olakšala kućna bebisiterka i da, otkad ima nju, uspela je da povrati normalan ritam života.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

BONUS VIDEO: MONIKA BELUČI