Stanovi Srpkinja koje žive u inostranstvu kriju neviđen luksuz

stanovi poznatih srpkinja
Foto: Promo, Instagram/jelenabindrai, Zoran Lončarević/Nova.rs, Lozovsky/BFA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kako Jelena Đoković, Emina Jahović i ostale poznate Srpkinje po belom svetu uređuju svoj dom?

Emina Jahović

Foto: Instagram/yaemina

Pevačica Emina Jahović živela je s bivšim suprugom Mustafom Sandalom u velelepnoj vili na Bosforu. Nakon razvoda sa sinovima se preselila u drugu kuću u blizini koju je uredila prema najvećim trendovima u dizajnu enterijera.

Foto: Instagram/yaemina

Nedaleko od kuće u kojoj je živela sa Sandalom, Emina ima nov dom u kom boravi sa sinovima Jamanom i Javuzom.

Ona je dugo i detaljno planirala i smišljala kako će nova kuća izgledati, a onda se konačnim rezultatom pohvalila i na društvenim mrežama.

Foto: Instagram/yaemina

S notama minimalizma u novom Eminom stanu preovlađaju neutralne boje – bež, siva, krem, svetloroze, kao i crni i zlatni detalji, te sve odiše prefinjenošću i luksuzom.

Foto: Instagram/yaemina

Elegantan prozračan prostor je vrlo svetao zahvaljujući velikim prozorima od poda do plafona.

Foto: Instagram/yaemina

Efektni ramovi za ogledala, mermer i sofisticirani detalji čine Eminino utočište mestom kakva viđamo po svetskim magazinima.

Posebnu draž svemu daje i terasa sa koje puca pogled na Bosfor.

Jelena Bin Drai

Prva pomisao na nekadašnju mis Jugoslavije je život kao u bajci. Jelena Bin Drai jeste okružena glamurom i živi san mnogih žena. Ova bivša srpska manekenka, misica i modna dizajnerka godinama živi u Dubaiju sa suprugom i četvoro dece. Uspešna je poslovna žena, na čelu nekoliko kompanija.

Rođena 16. maja 1979. godine u mestu Žabalj pored Novog Sada, Jelena je studirala arhitekturu, ali je nije privela kraju. Ima završene magistarske studije ekonomije. A ta njena crta za arhitekturu vidi se i po tome kako je opremila svoj dom.

On odiše luksuzom i elegancijom. U njemu preovlađuju svetle boje, bela, bež, ali i sivi nameštaj, poput udobne sofe.

Poseban deo su grandiozne stepenice sa vrlo zanimljivom ogradom, na kojoj inače i njen krzneni ljubimac voli da odmara.

Godine 2003. godine Jelena je upoznala arapskog biznismena Saida Bin Drai čije se bogatstvo procenjuje na dve milijarde dolara.

Ivana Berendika

Ivana Berendika bila je jako popularna manekenka u našoj zemlji devedesetih godina i jedna od pevačica grupe Models. Danas je ona među najbogatijim ženama sa ovih prostora. Živi u Americi sa suprugom milijaderom Tomasom Jermolukom i dvoje dece.

Rođena 5. aprila 1978. u Beogradu, ova lepotica se devedesetih kod nas proslavila drugim mestom na izboru za Miss Jugoslavije, a potom i kao članica grupe Models.

Ipak, još veću pažnju privukla je potom kada se udala za 20 godina starijeg Tomasa Jermoluka, osnivača Gugla, s kojim živi na relaciji Njujork-Majami.

Ivana i njen suprug imaju raskošnu vilu u Majamiju, ali i stan u Njujorku.

Ivana u svom privatnom okruženju očigledno voli efektne detalje i boje, poput zanimljivih podova, ali i raskošnih plakara za odeću i druge sitnice.

„Kuća koju smo sagradili je van svih stereotipa, vrlo je mala i krajnje jednostavna. Vodili smo se željom da imamo svoju kolibicu na pesku, koju ćemo uvek rado ustupiti prijateljima koji imaju ljubimce ili malu decu, a da niko od nas zbog toga ne trpi stres. Podovi su urađeni tako da ih je lako očistiti, a gotovo svi zidovi, pa i oni koji odvajaju kupatila su u staklu“, otkrila je Ivana za „Hello!“ dodavši da se iz njihovog doma vidi najlepši zalazak sunca na svetu.

Ivana i Tomas su birali funkcionalnost, pa su otkrili da u njihovom domu ne postoji nijedna prostorija koja je višak.

„Vodila sam se modelima tai-čija i kvikonga. To podrazumeva otvoren prostor sa što manje stvari, nameštaja, a pogotovo nepotrebnih ukrasa. Apsolutno sam uverena da je od estetike, cene i drugih manje važnih stvari mnogo bitnija emocija koja vas vezuje za određeni predmet, odnosno uspomena i energija koju nosi“, otkrila je Ivana.

Jelena Đoković

Baza Jelene i Novaka Đokovića je dom u Monte Karlu za koji se procenjuje da vredi oko šest miliona evra.

Taj stan s prelepim pogledom na more samo je jedna od nekoliko nekretnina koje najbolji teniser na svetu poseduje.

Novak i Jelena su svoj dom prilagodili mališanima i potrudili se da deci bude što udobnije i da tu imaju sve što im treba.

Klinci imaju svoj kutak za igranje, svoju biblioteku, pregršt igračaka.

Jelena Đoković je pokazala i kako izlgeda njena kućna kancelarija, u kojoj je uvek i zdrava hrana nadohvat ruke. Tu je i prostrana biblioteka, budući da je Jelena poznata kao strastvena ljubiteljka knjiga.

Anika Božić

Anika Božić je iz Sremske Mitrovice, a udajom za Jusufa Al-Saraja je dobila nadimak arapska princeza.

Ova naša bivša manekenka koja je radila i kao novinarka za oko javnosti zapala je upravo udajom za milionera Jusufa Al-Saraja. Ona je tako dobila nadimak ‘arapska princeza’ kojim je i dan-danas oslovljavaju u medijima, mada njen muž zapravo nije arapski princ.

Ona živi na relaciji Kairo – Pariz. Njen stan u Parizu nalazi se u centru grada, a kuća u Egiptu nalazi se na samoj plaži.

Anika obožava prostrana ogledala, ali i kamin koji daje posebnu draž domu.

Tamnije nijase drveta su u njenoj spavaćoj sobi, dok je dnevni boravak miks svetlih nijansi i orijentalnih tonova – pravi spoj koji odiše udobnošću.

BONUS VIDEO: Boemski salonac u kojem je uhvaćen stari duh Zemuna

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram