Lepotica jednom prevarila smrt i osvojila Kan – a onda iznenada umrla u 32.

Foto: Chassery+Courdji / KCS Presse / Profimedia

Probudila je dečka i rekla mu: "Molim te, odvedi me u bolnicu"

Šarlbi Din je u maju ove godine doživela osmominutne ovacije i aplauz, nakon prikazivanja filma „Triangle of Sadness“ u kojem tumači zapaženu ulogu. Krajem avgusta, prelepa glumica i manekenka iznenada je preminula u Njujorku.

Njena smrt i dalje je obavijena velom misterije, a duboko je potresla šoubiz svet – posebno jer je Šarlbi bila na vrhuncu slave, pošto je film osvojio Zlatnu palmu u Kanu.

Foto: JM HAEDRICH/JP PARIENTE / Sipa Press / Profimedia

Aleks Džejkobs, njen brat, rekao je za Rolling stone da je počela da oseća čudne simptome i ubrzo je zamolila svog verenika Luka Volkera da je odvede u hitnu pomoć. Umrla je samo nekoliko sati kasnije.

„To se dogodilo bukvalno u roku od jednog dana: osetila je glavobolju, zaspala, probudila dečka i rekla mu: ‘Molim te, odvedi me u bolnicu’“, kazao je Džejkobs (21).

„Još uvek nismo sasvim sigurni šta se dogodilo. U toku je obdukcija za koju znamo da bi mogla potrajati. Ali ono što smo čuli da je bila virusna infekcija u njenim plućima“, otkrio je.

Džejkobs je rekao da je Din već jednom prevarila smrt – ona je imala veoma tešku saobraćajnu nesreću 2009. godine, nakon čega su joj lekari uklonili slezinu. U nesreći je, prema rečima njenog brata, takođe zadobila slomljena rebra i kičmu.

„Slezina je uključena u borbu protiv infekcija i to je moglo da utiče na ono što se dogodilo“, smatra on.

Foto: Matt Baron / Shutterstock Editorial / Profimedia

I sama Šarlbi je jednom prilikom govorila o nesreći.

„Dugo sam radila, bila sam na vrhuncu karijere, a u trenutku kad sam od modela postajala supermodel, doživela sam strašnu nesreću: slomila sam kičmu, slomila rebra, imala sam kolaps pluća, pneumotoraks… Morala sam da prestanem s poslom dve godine. Imala sam sreće što sam preživela i ponovo prohodala, ali me je moja agencija odbacila. Šta ću da radim? Razmišljala sam. Zašto mi se to desilo? Onda sam promenila svoje gledište i pomislila da treba da budem zahvalna što sam još uvek živa. Polako sam se oporavljala i 2010. godine igrala sam u južnoafričkom filmu Spud sa Džonom Klizom. Taj sudar nije bio samo tragedija: naterao me je da se ozbiljnije orijentišem na glumu, koja je oduvek bila moj san, pohađala sam kurseve“, pričala je.

Rođena je i odrasla u Kejptaunu, a postala je model u detinjstvu. Pojavila se na naslovnicama južnoafričkih izdanja GQ i Elle, pre nego što je debitovala u filmu Spud 2010. Od tada je imala nekoliko zapaženih uloga na filmu i u serijama.

U aprilu ju je zaprosio Luk Voker, muzičar i maneken, a trebalo je da se venčaju do kraja godine.

***
BONUS VIDEO: Poznati na crvenom tepihu u Kanu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram