Tragična sudbina prelepe srpske glumice koja se udala za zvezdu Regulus

Milja Vujanović
Milja Vujanović Foto: Wikipedia/Porodična arhiva

Bila je mis Srbije i Žilnikova muza, završila dva fakulteta, ali se posvetila astrologiji. Završila je nepokretna kad je ljubavnik pokušao da je ubije.

Ime Milje Vujanović Regulus mnogima će vratiti žalosnu sliku devedesetih, kad su se po televizijama razvlačile raznorazne proročice, Kleopatre, magovi, huškači, prevaranti… I Milja Vujanović, astrološkinja koja se „udala“ za zvezdu Regulus.

Međutim, malo ko zna da je Milja Vujanović 1967. godine bila mis Srbije, a nakon glavne uloge u filmu „Rani radovi“ Želimira Žilnika (1969), koji je na prestižnom Berlinalu osvojio Zlatnog medveda, predviđali su joj sjajnu glumačku karijeru.

Milja Vujanović je završila dva fakulteta – Dramsku akademiju i žurnalistiku, a uloge je ostvarila u filmovima „Sneg na usnama“, „Majka, sin, unuk, unuka“, „Rani radovi“, „Bube u glavi“, „Bablje leto“, „Neretva“, „Most“, „Nokaut“.

Po Vikipediji, Milja je „posle Eve Ras, bila druga glumica koja se svlačila u filmovima“, a dala je izjavu „da bolje izgleda bez odeće, nego kad je obučena“.

Ipak joj je u nekom momentu dosadilo da igra uloge golišavih lepotica, pa se povukla i potpuno posvetila astrologiji. Stekla je diplome svetski priznatih astroloških škola i postala „stručnjak za zvezdanu magiju“.

„Odluku da napustim film donela sam kada sam shvatila da tekstovi koje izgovaram nisu ono što bih ja u sličnim situacijama izgovarala. Astrologiju sam počela da proučavam pre trideset godina. I mada žalim za filmom, astrologiji sam ostala verna sve do danas. Uostalom, ne biramo mi profesiju, profesija bira nas“, objasnila je svojevremeno.

Milja se odrekla glumačke karijere, ali ne i javnog života, pa je tako pisala za medije, objavljivala knjige, pojavljivala se u emisijama, a tokom devedesetih je imala i svoju kontroverznu emisiju u kojoj je (blago rečeno) nacionalističke stavove plasirala s astrološkim objašnjenjima.

Zvezde joj, ipak, nisu nagovestile tragediju koju će doživeti – u maju, 2000. godine, njen ljubavnik Obrad Zejak pucao je u nju, a onda se prijavio za pokušaj ubistva.

Milja se izvukla iz kome, ali je ostala nepokretna. Nikad se nije oporavila, a poslednjih godina posvetila se pisanju knjiga. Umrla je 4. juna 2005. u Beogradu.

***

Bonus video: Poznate žene koje izgledaju sve bolje kako stare

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram