Lepotica koju smo obožavali devedesetih danas je u zatvoru – zbog ubistva

Poznati 06. avg 202209:00 > 09:01
Foto: Rights Managed / Mary Evans Picture Library / Profimedia

Sećate li se serije Melrouz Plejs?

Ejmi Lokejn je nekada imala sve – ova lepa glumica bila je zvezda popularne serije Melrouz Plejs. Međutim, ona je osuđena na osam godina zatvora zbog saobraćajne nesreće u Nju Džersiju u kojoj je poginula 60-godišnja žena i teško povređen njen muž.

Lokejn (50) je već odslužila tri godine zatvora za ubistvo iz nehata, zbog nesreće u kojoj je poginula 60-godišnja Helen Siman i teško povređen Helenin muž Fred 2010. godine.

Glumica je čak u jednom trenutku puštena 2015. godine, ali je kazna kasnije proglašena preblagom i 2020. ponovo je osuđena na osam godina zatvora. Uz prethodno odsluženo vreme i dobro ponašanje, biće puštena na slobodu decembra 2024.

Foto: Supplied by PacificCoastNews.com / Pacific coast news / Profimedia

Uprkos tome što Lokejn nije proglašena krivom za vožnju u pijanom stanju, državni stručnjak je svedočio da je njen nivo alkohola u krvi bio oko tri puta veći od zakonske granice i da je vozila preko propisane brzine. Smrtonosna nesreća dogodila se 27. juna 2010. godine, kada se njujorški tužilac Fred Siman vozio kući sa suprugom Helene nakon vikenda, nešto posle 21 sat.

Lokejn je udarila u suvozačevu stranu automobila bračnog para dok su izlazili na prilaz, ubivši Helen pri udaru.

Prema rečima svedoka, glumica je te noći popila nekoliko pića pre nego što je sela za volan. Kasnije je tvrdila da joj je treći vozač, u čiji je auto naletela na semaforu nekoliko minuta ranije, odvratio pažnju trubeći.

Foto: Patti Sapone/Pool / Zuma Press / Profimedia

Glumica je poznata po tome što je igrala zajedno sa Džonijem Depom u kultnom mjuziklu Cry Baby iz 90-ih. Karijeru je počela sa 12 godina, a glumila je u preko 60 reklama. Plavokosa lepotica se probila ulogom u humorističnoj seriji Spenser iz 1984. Kasnije je bila zvezda serije Melrouz Plejs.

Povukla se iz šoubiz industrije nakon što se verila sa biznismenom Markom Bovenizerom, sa kojim ima dve ćerke, Pejdž i Ejveri.

***

BONUS VIDEO: Muške simpatije iz mladosti

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram