Ne prepoznaju ga: Zavodniku iz devedesetih poroci uništili izgled i karijeru

Poznati 03. jul 202208:46 > 09:00
Foto: IFA Film / United Archives / Profimedia

Edvard Furlong je bio "dečko koji obećava".

Edvard Furlong je 1991. bio samo 12-godišnje dete iz Los Anđelesa koje je bilo na ivici ogromne slave.

Kultni film „Terminator 2: Sudnji dan“ upravo je trebalo da bude pušten u bioskope. Mnogi kritičari pohvalili su Furlongovu iznenađujuću duhovitu ulogu Džona Konora, konačnog vođe ljudskog otpora protiv Terminatora. Kao i njegov lik, Furlong je bio predodređen za veličinu.

Furlongovo odrastanje nije obećavalo da će imati normalan život. Nije poznavao svog oca. Njegova majka je na kraju izgubila kontrolu nad njim, što je dovelo do toga da su je Edvardova tetka i ujak tužili za starateljstvo i odgajali ga do njegovih ranih tinejdžerskih godina.

Furlong je bio u vezi sa 29-godišnjom ženom koja mu je bila mentor na snimanju filma Terminator 2: Sudnji dan. Imao je 15 godina.

Na kraju je postala njegov menadžer, iako je učinila malo da usmerava njegovu karijeru na bilo koji smislen način. Furlong je glumio u brojnim kritičkim i komercijalnim neuspesima, poput filma „Brainscan“, od kojih nijedan nije bio ni blizu repliciranja uspeha „Terminatora 2: Sudnji dan“.

Foto: Ouzounova / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Furlong se na kraju verio za svoju menadžerku i razveo od nje Godine 1999. tužila ga je za novac koji joj duguje. Takođe je tvrdila da je bio fizički zlostavljana.

Za sve ovo vreme, Furlong je navodno uzimao teške droge – heroin, kokain – i bio u dubini ozbiljnog alkoholizma.

S glumicom Rejčel Bel je bio u braku od 2006. do 2014., a dobili su i sina Itana. Ona je zatražila razvod, a iako ga je nastavio viđati, morao je da čini to uz nadzor jer su nakon jednog nasumičnog testa, u krvi tada malenog Itana pronađeni tragovi droge, piše Večernji.

Njegove zavisnosti su ga sprečile da dobije Džona Konora u nastavku filma o Terminatoru 2002. godine, zbog čega je uloga pripala Niku Stalu.

Nekoliko puta je hapšen zbog nasilja u porodici, zavisnosti od droga i raznih prekršaja u vožnji. Na sudu je javno priznao da je potpuno švorc. Ipak, oni koji su radili s njim i dalje tvrde da je jako talentovan glumac – ali nepredvidljiv.

***
Bonus video: Dodela Gremi nagrada i poznati na crvenom tepihu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram