Poznate žene koje su se izvukle iz pakla droge i alkohola

Foto: Chase Rollins / PA Images / Profimedia, Xavier Collin/IPA / Splash / Profimedia, Mayer/face to face / Face to Face / Profimedia

Danas su daleko od svih poroka.

Anđelina Džoli

Foto: Xavier Collin/IPA / Splash / Profimedia

Anđelina Džoli nije krila da je bila „pomalo divlja“ pre nego što se udala za Breda Pita. Priznala je da je probala sve i svašta, uključujući kokain, heroin, LSD, MDMA, ekstazi i druge droge. I baš kada je bila verena za Breda Pita, objavljen je video iz dalekih devedesetih u kom se vidi ona odmah nakon drogiranja.

Srećom, Anđelina je odavno van svega toga. Ona je i javno govorila o lošim posledicama koje je iskusila od uzimanja nedozvoljenih supstanci i kako gleda da vodi zdrav život i vodi se ispravnim navikama.

Fergi

Foto: Chase Rollins / PA Images / Profimedia

Fergi, pevačica grupe Black Eyed Peas, vrlo otvoreno je govorila o svojoj prošlosti i zavisnosti od droga, prvo od ekstazija, a zatim od kristal meta. U početku joj je bilo zabavno, ali kao i svaka supstanca koju zloupotrebljavate, počinje da uzima svoj danak. Fergi je i halucinirala, mislila da je prate CIA i FBI. Onda je dobila preko potrebnu pomoć i našla put do uspeha i ljubavi. Jednom je rekla da je ostavljanje droge najteži raskid koji je doživela.

Eva Mendez

Foto: Mayer/face to face / Face to Face / Profimedia

Godine 2008. Eva Mendez se prijavila na rehabilitaciju zbog zloupotrebe alkohola. Uradila je to otvoreno, a njeni prijatelji i fanovi su bili šokirani. To samo pokazuje koliko efikasno neko može da sakrije takav problem, piše women‘s recovery.

Kada je izašla sa rehabilitacije, istakla je da je ponosna na one ljude koji su voljni da dobiju pomoć i suoče se sa svojim demonima da bi im bilo bolje. Od tada je trezna i sa svojim dugogodišnjim partnerom Rajanom Goslingom ima dvoje dece.

Opra Vinfri

Opra Vinfri je svojevremeno bila zavisna od kokaina, nakon čega je smogla hrabrosti da priča o tome. Opra je, naime, bila u vezi sa dečkom koji se drogirao i, kada je bila s njim, i ona bi se drogirala. Kada su raskinuli, ona je jednostavno prestala da se drogira, nekim čudom je uspela sama da se zvuče iz ponora.

Sve se to dešavalo u njenim dvadesetim, a svoju priču, koja je inspirisala mnoge da odu na lečenje, ispričala je dve decenije kasnije.

Dru Barimor

Dru Barimor je imala teško detinjstvo koje su obeležile traume. Pritom, pušila je cigarete sa samo devet godina. Sa 10 je bila alkoholičarka. Sa 12 godina je redovno pušila travu i postala je zavisna od kokaina.

Sa 13 godina primljena je u mentalnu ustanovu i tamo je ostala 18 meseci.

Provela je dosta vremena u centrima za lečenje zavisnosti. Na kraju je uspela da se zauvek reši droge i alkohola. Karijera joj je procvetala, a postala je i mama dvoje dece.

Specijalna bolnica za bolesti zavisnosti, Teodora Drajzera 44, Beograd

Telefoni:

+381 11 3671 429

+381 11 2662 727

Mejl adresa:

[email protected]

***

BONUS VIDEO: Poznate mame u borbi za starateljstvo nad decom

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram