Izvukao se iz sekte: Danas ne biste prepoznali dečaka iz čuvenog sitkoma

Poznati 17. jul 202212:51 > 12:53
Foto: Hutchins/face to face / Kathy Hutchins / Profimedia

Zla sudbina koja prati decu Holivda.

Angus T. Džons je u sitkomu „Dva i po muškarca“ glumio Džejka Harpera, buckastog dečaka koji iznenada mora da se preseli kod svog ujaka i zbunjenog oca kada mu se roditelji razvedu.

Džons je doživeo veliki uspeh kao dete glumac, a čak je dobio i nekoliko nagrada za svoju ulogu. Ali onda je odjednom Džons nestao iz javnog života. Šta se desilo sa njegovom karijerom?

Tokom 2010-ih, Angus je postao veoma religiozan. Glumac je dao intervju 2012. godine u kojem je govorio o svom odnosu prema Bogu.

„Zaista sam počeo da se bavim čitanjem Biblije i počeo sam da tražim crkvu u koju bih počeo da idem… Čuo sam neke sjajne propovedi, stekao dobre lekcije i slično, ali nije bilo ničega što bi zaista ostalo s mnom“, rekao je.

Foto: Coleman-Rayner / Coleman-Rayner / Profimedia

Džons je svake nedelje išao u tri ili četiri crkve sve dok mu neko nije preporučio Crkvu adventista sedmog dana. Kako je priznao, odmah je bio očaran.

„Poruka koju je pastor propovedao tog dana bila je skrojena za mene“, rekao je.

Zatim je glumac počeo da javno i žestoko da kritikuje sitkom koji ga je proslavio, zbog svoje vere.

„Ako gledate ‘Dva i po muškarca’, prestanite da gledate ‘Dva i po muškarca’! Ne možete biti prava bogobojažljiva osoba i biti u takvoj televizijskoj emisiji“, poručio je.

Foto: Coleman-Rayner / Coleman-Rayner / Profimedia

Nakon što je zbog svojih religioznih uverenja napustio sitkom, mladi glumac je takođe napustio svet glume da bi stekao visoko obrazovanje. Džons je pohađao Univerzitet Kolorado i opredelio se za studije životne sredine. Međutim, promenio je svoj smer u jevrejske studije na kraju prve godine — možda da bi nastavio sa istraživanjem religije.

Nakon pridruživanja Crkvi adventista sedmog dana, Angus je na kraju ipak odustao od religije, prema intervjuu koji je dao za People 2016.

„Tokom poslednje tri godine bio sam uključen u različite verske organizacije. Trenutno se udaljavam od organizovanih poslovnih programa. Zanima me da vidim kuda idem, a ne da neka organizacija određuje da li sam dobar ili loš ili bilo šta drugo“.

***

Bonus video: Šajlo Džoli Pit – Ćerka Anđeline Džoli je najslobodnije dete Holivuda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram