Bila je voditeljka Slagalice, a danas šokira svojim stavovima

Danijela Pantić Foto:E-Stock

Danijela se posvetila sirovoj hrani i protivi se vakcinama.

Danijelu Pantić smo godinama svake večeri gledali u kvizu „Slagalica“, po kojem je postala poznata. Voditeljka je zatim napustila RTS i posvetila se potpuno drugačijim stvarima.

Naime, ona danas vodi radionice o zdravoj ishrani i komunikaciji, pa je postala neka vrsta lajfkouča.

Danijela se odavno posvetila istraživanju sirove hrane. Ona smatra da su se ljudi u prošlosti zdravije hranili, kada nije bilo zapakovane hrane iz supermarketa. Ali, otišla je korak dalje, pa je iz svoje ishrane izbacila jaja, mlečne proizvode, a gleda i da što manje termički obrađuje hranu.

„Kada postanete svesni činjenice da način ishrane umnogome utiče na vaše zdravlje, postaje vam važnije šta imate u frižideru, tanjiru i stomaku. Pre deset godina prestala sam da jedem sve vrste mesa, uključujući i ribu. Kada sam izbacila meso iz ishrane, neko vreme bila sam lakto-ovo vegetarijanka, jela sam mleko i jaja, a potom sam se odrekla i tih namirnica i postala veganka. Postila sam, jela sirovu hranu i čistila organizam od toksina životinjskog porekla. Sve te faze su mi prijale jer su mi donele nova saznanja o uticaju hrane na organizam, dobar san, više energije i bolje zdravlje“, rekla je davne 2014. godine. A sudeći po njenom Instagram profilu, i dalje se drži tog režima ishrane.

Javnost je šokirala i njena izjava da svog sina takođe hrani isključivo veganskim namirnicama – ali i da neće da ga vakciniše. Danijela se inače porodila kod kuće, u kadi.

„Ignjat uživa u slatkom voću i kašicama koje sama pravim od manga i jabuke, banane, avokada, šargarepe, kokosa i cvekle, a sve to je slatko. To su ukusi na koje se navikava već sada, sa sedam meseci, a ne na veštačke, nezdrave šećere“, rekla je svojevremeno.

„Ne verujem u ‘lekove’ koji imaju toliko negativnih efekata kao vakcine i za koje proizvođači ne mogu da garantuju. Nije dokazano ni da se može na veštački način stvoriti imuni sistem, niti je posle vakcinacije urađeno istraživanje o njenim posledicama. Verujem da se deca rađaju zdrava i da njima samo treba jačati imuni sistem, pre svega zdravim načinom života, a ne izazivati ga vakcinama sa umrtvljenim virusima, živom i konzervansima“, izjavila je jednom prilikom, potpuno ignorišući sve naučne činjenice i medicinsku praksu zahvaljujući kojoj smo iskorenili brojne smrtonosne bolesti, a glavna je ta da je pravovremena vakcinacija dece od neprocenjivog značaja za zaštitu stanovništva od ozbiljnih i po život opasnih zaraznih bolesti i  da svaki prekid sprovođenja imunizacije dovodi i decu i celokupnu zajednicu u neposredan rizik od oboljevanja i gubitka kolektivnog imuniteta.

Danijela obećava dalje i da vas može naučiti „komunikaciji“, a sudeći po citatima koje deli na svom profilu, uverenja je da jednostavnom promenom misli možemo promeniti čitav život.

Takvu neku filozofiju ima i Ana Bučević i njoj slični lajfkoučovi, koji veruju da je „vizuelizacija“ onoga što želimo da nam se desi dovoljna da sve želje i ostvarimo. Šta je problematično u takvom načinu razmišljanja, ukazala je ranije za Nova.rs psihološkinja Isidora Zekavica.

„Pre svega, samo razmišljanje nam neće rešiti problem – bez neke akcije i nekog plana ne može doći do promene. Takođe, veliki je problem zanemarivanje nekih prepreka i negativnih misli koje su često neizostavan deo svakodnevnog života, a da ne pričamo kada neko zaista ima nekih psihičkih tegoba i zdravstvenih problema. U suštini, ta negacija će pojačati te negativne misli i osećanja. Psihološka istraživanja pokazuju da što se više trudimo da ne mislimo o nečemu, to se više pojačava. Samo razmišljanje ne može rešiti problem bez uvažavanja prepreka i plana kako ćemo rešiti neki problem i kako ćemo se sa nečim suočiti“, objasnila je Zekavica.

***

Bonus video: Hit potez Maje Dragić nakon peha u programu uživo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram