Tužna istina o odnosu Toma Kruza sa ćerkom Suri

Foto: Shutterstock Editorial / Profimedia

Poslednji put su viđeni zajedno pre deset godina.

Ako volite da odlazite u bioskop, verovatno ste gledali nešto od Toma Kruza. Zvezda “Nemoguće misije“ je poznata širom sveta i kao rezultat toga, mnogi delovi njegovog života odigrali su se javno.

Kruz ima troje dece, najstariju Izabelu i Konora deli sa bivšom Ženom Nikol Kidman, a najmlađu Suri sa bivšom ženom Kejti Holms. Iako je jasno da Kruz ima odličan odnos sa Izabelom i Konorom i da su oba deteta aktivni članovi njegove sajentološke vere, manje je jasno kakav odnos ima sa Suri.

Foto: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

Kada su se Holms i Kruz razveli, on je potvrdio da je Kejtina želja da zadrži Suri van sajentološke vere bila faktor u njihovom razilaženju. Evo pregleda odnosa Toma Kruza sa njegovom ćerkom.

Kao i mnogi budući roditelji, Tom je bio oduševljen dolaskom svog trećeg deteta, Suri Kruz. Bio je toliko uzbuđen da je navodno kupio sopstveni zvučni aparat kako bi mogao da je viđa svaki dan. Nisu svi mislili da je taj čin odlična ideja. Američki institut za ultrazvuk u medicini izdao je saopštenje u kom osuđuje taj čin, uz napomenu da se kupovina graničila sa zloupotrebom opreme.

Foto: Startraks Photo / Shutterstock Editorial / Profimedia

Tom Kruz i Kejti Holms su dobili Suri 18. aprila 2006. godine. Po svemu sudeći, Surin dolazak na svet je bio izvanredan. U stvari, samo nekoliko dana nakon njenog rođenja, Kruz je opisao to iskustvo i tom prilikom je rekao: “Bilo je sve što smo želeli da bude…Bilo je duhovno. Bilo je moćno. Bilo je neopisivo.”

Mnogi mediji su podelili vest o Surinom rođenju, pošto je interesovanje javnosti za novorođenče bilo prilično veliko. Tomov i Kejtin predstavnik je podelio informacije o Surinom imenu, napominjujući da ima hebrejsko poreklo i da može da znači “princeza”, kao i da ima persijske korene, što bi njenom imenu moglo dati značenje “crvena ruža”.

Godine 2004. Kejti Holms je priznala jednom magazinu da je maštala o udaji za Toma Kruza. Po svemu sudeći, Tom i njegova ćerka su imali solidnu vezu sve do 2012. godine. To je bila godina kada je Kejti podnela zahtev za razvod, što je očigledno iznenadilo Kruza.

Dok je razgovarao za jednu nemačku televiziju, on je priznao da uopšte nije video da će doći do razvoda, rekavši: “Nisam to očekivao” i dodao: “Život je tragikomedija. Morate imati smisla za humor.”

Njih dvoje su uspeli da reše svoj razvod prilično brzo, a nagodba je postignuta nakon samo 11 dana.

Dok su Tom i Kejti bili prilično tihi kada su u pitanju tačni razlozi za njihov razvod, Kruzu se omaklo pa je priznao da je jedan od razloga zašto je Holms želela razvod – da bi navodno „zaštitila” svoju ćerku od Kruzove religije, sajentologije. Priznanje je objavljeno tokom njegovog svedočenja tokom tužbe za klevetu koju je podneo protiv tabloida.

Pored toga Tom je priznao da Suri više nije pripadnik religije. Iako „HuffPost” smatra da to znači da se Suri smatra “supresivnom osobom“ u očima sajentološke crkve, nije bilo javnih izjava u tom smislu.

Foto: Startraks Photo / Shutterstock Editorial / Profimedia

Primetno je da su supresivni ljudi često, ako ne i uvek, “odsečeni” od onih koji su još uvek aktivni članovi sajentologije.

Za mnoge iznenađujuće, Kruz uopšte nije dobio starateljstvo nad decom i rečeno mu je da može da posećuje Suri do 10 dana mesečno.
Kruz se takođe obavezao na prilično veliku sumu za izdržavanje dece, a TMZ je objavio da plaća preko 33.000 dolara mesečno za Surinu negu.

Iako sporazum o starateljstvu sklopljen između Kejti i Tom, jasno kaže da on može da viđa njihovu ćerku Suri 10 dana mesečno, čini se da ipak ne ostvaruje to. Izvor blizak situaciji rekao je jednom prilikom za „US Weekly“ da mu se čini da je ovo nameran izbor koji Kruz donosi.

“Svakoj osobi je dozvoljeno da vidi svoje dete ako to želi. On bira da to ne čini jer ona nije sajentolog”, rekao je on.

Tom je 2013. priznao da svoje najmlađe dete nije video najmanje 100 dana, objašnjavajući da je njegovo duže odsustvo bilo zbog rasporeda snimanja. Kasnije je tvrdio da Suri izgleda sasvim dobro i bez njega i dodao: “Takođe smatram da je Suri veoma srećno dete, da je samouverena i da ima dobar osećaj za sebe”

Dalje je objasnio da, iako je propustio Surin prvi dan čkole, to je zato što ga njegova ćerka nije zamolila da bude tamo.

2016. godine „InTouchWeekly“ je izvestio da Kruz nije video niti razmenio reči sa Suri više od dve i po godine. Izvor koji je navodno blizak publikaciji rekao je da je par koristio poruke kako bi ostali u kontaktu ali da je Suri prestala da prihvata objašnjenja svog oca zašto je nestao.

“On koristi svoje filmske obaveze kao izgovor, ali istina je da to nema više veliku težinu kod Suri”.

Iako je nejasno kada će se Kruz ponovo povezati sa svojom ćerkom, jedna stvar je svakako istinita a to je da je put do ove tačke bio dug, krivudav i prilično zbunjujući. Možda će se njih dvoje zbližiti kad bude odrasla.

Dok Suri živi u Njujorku sa svojom mamom Kejti, Kruz navodno živi u Londonu od aprila 2021.

Bliski izbvor je rekao da Tom uživa u kišnom vremenu i da navodno voli grad zbog anonimnosti koju mu daje. Izvor je rekao: “Ako nosi šešir i masku, može da uđe u knjižare ili antikvarnice I da niko ne zna da je to on.“

Što se Suri tiče, ona i njena mama preselile su se u Njujork nakon razvoda. Kejti je priznala da grad nije baš toliko privatan koliko bi ona želela ali je rekla da je grad baš za nju i za Suri.

Bonus video: Lepotica i zver