Lepa pevačica je bila poslednja osoba s kojom je pre smrti pričao Toše Proeski, a njegove reči kao da su slutile kraj

ROBERT ATANASOVSKI / AFP / Profimedia

16 godina od smrti - bol ne jenjava.

Čuveni makedonski pevač Toše Proeski tragično je izgubio život u 26. godini 16. oktobra 2007. godine, u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na auto-putu u Hrvatskoj.

Vesti o njegovoj pogibiji potresle su ceo Balkan, a mnogi ni danas, 16 godina kasnije, ne mogu da se pomire sa velikim gubitkom.

Tošetove brojne kolege iz godine u godinu emotivnim rečima obeležavaju godišnjicu njegove smrti i putem društvenih mreža iskazuju tugu zbog prevelikog gubitka, a malo je poznato da je upravo jedna od njegovih koleginica i bliskih prijateljica, makedonska pevačica Elena Risteska, bila poslednja osoba sa kojom se Toše čuo telefonom pre nego što se uputio na kobno putovanje.

STRINGER / AFP / Profimedia

Kako je istakla jednom prilikom za medije, bila je sigurna da je Toše predosetio da će se nešto loše desiti nakon što joj je u njihovom poslednjem razgovoru izgovorio reči koje kao da su slutile kraj.

„Voleli smo se međusobno. Uvek smo dugo razgovarali o svemu, čak me nazvao iz Australije. Takođe smo razgovarali i te kobne noći pre odlaska u Hrvatsku, a ja još uvek tvrdim da je osetio da će se nešto loše dogoditi. Na kraju razgovora, rekao mi je da ćemo ga videti za nekoliko dana, ali duboko je uzdahnuo kad je rekao: „Ako Bog dozvoli“ , ispričala je jednom prilikom Elena i nastavila:

„U tom trenutku nije mi bilo čudno, dok se sledećeg dana nisam probudila i saznala da je poginuo. Kad je moja majka, u neverici, rekla da se dogodila nesreća, znala sam da je to istina“, izjavila je i dodala da nakon njegove smrti nije održala nijedan koncert, a da ne otpeva bar jednu njegovu pesmu, piše Telegraf.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram