Ove reči Milene Dravić najbolje pokazuju kakvu je ljubav imala sa Draganom Nikolićem

milena dravic
Foto: Коньков Александр,Мастюков Валенитн / TASS / Profimedia, Neoplanta Film/Kobal / Shutterstock Editorial / Profimedia

"To je moj Oskar."

Na današnji dan pre pet godina otišla je heroina domaće kinematografije i jedna od najlepših žena sa ovih prostora.

Milena Dravić važi za jednu od omiljenih jugoslovenskih glumica. Jednu od najvažnijih uloga u svojoj karijeri je odigrala u filmu „Sutjeska“.

View this post on Instagram

A post shared by Objektiv.rs (@objektiv.rs)

Upravo za taj film se vezuje jedna od najemotivnijih njenih izjava.

Milena Dravić i Dragan Nikolić proveli su decenije u skladnom braku. I dan-danas se prepričavaju mnoge anegdote o njihovoj ljubavi i o tome šta su govorili jedno o drugome.

Posebno dirljiva i snažna je Milenina izjava iz 2016. godine kada je Dragan već ozbiljno bio bolestan. Mnogi kažu da je ta rečenica definicija prave ljubavi i nežnosti i ujedno pokazatelj koliko su se njoh dvoje voleli.

„Kad je već bio bolestan moj Gaga, 2016. godine je gledao ‘Sutjesku’. Tada se okrenuo i rekao mi – Bože, kako si ovo odigrala, kako si lepa. Mogu samo da kažem te njegove reči, moj su Oskar”, rekla je Milena.

U filmu „Sutjeska“ Milena je igrala jednu od glavnih uloga. Snimljen je 1973. godine i smatra se jednim od najboljih partizanskih filmova. Milena je igrala doktorku Veru, a ta uloga joj je bila jedna od najznačajnijih, piše ddl.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram