Ko je zgodni mađarski inspektor u novoj sezoni „Močvare“

Robert Ožvar Foto:Screenshot/Youtube/Firefly Productions

Misteriozni, seksi detektiv mađarskog porekla definitivno nam je privukao pažnju!

Počela je druga sezona srpske noir serije „Močvara“, koja je detektivski žanr jako vešto prilagodila domaćem okruženju.

Dok smo u prvoj sezoni pratili potragu za serijskim ubicom u sivom, hladnom i brutalnom Novom Beogradu, ovoga puta radnja se seli u sparnu, živopisnu, varljivu Sentu, mirno vojvođansko mesto koje je pozornica strašnih zločina.

Osim neodoljivog Gorana Bogdana, dosta pažnje je privukao lik srpsko-mađarskog inspektora Atile Varge, koji tumači jednako misteriozni glumac Robert Ožvar.

Malo se zna o ovom vojvođanskom glumcu, koji je do sada uglavnom igrao u pozorištu. Mediji pišu da ga možete gledati u Novosadskom pozorištu, a igrao je u predstavama Borisa Liješevića i Nikite Milojevića. Studirao je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Takođe, Ožvar je član benda The Polly Red, u kojem svira gitaru. Bend se bavi obradama alternativne rok muzike, poput The Muse i Kings of Leon.

Ožvar je u intervjuu uoči premijere sezone otkrio kako je pristupio svom liku.

Robert Ožvar Foto:Screenshot/Youtube/Firefly Productions

„U toku formiranja karaktera, mislim da mi je bilo najteže da držim glumu ispod površine, jer se kroz kamere sve pojačano vidi. A druga stvar je bio kontinuitet i to da je na snimanju svaki dan premijera, a u pozorištu imamo komfor da, ako nešto ne rešimo taj dan, možemo sutra, prekosutra“, rekao je, dodavši da se raduje što će se u udarnom terminu čuti i poetičnost mađarskog jezika.

A što se „Močvare“ tiče, scenaristkinja Milena Marković je najbolje dočarala šta vas očekuje u drugoj sezoni.

„Kao da ste podigli jedan divan uglačan kamen, a ispod toga leglo, klupko zmija. Obično kada se radi krimić kreće se od ubistva. Da ubistvo bude što zanimljivije, i meni su uvek zanimljivi krimići, gde je ličnost žrtve zanosna i fascinantna, ranjiva, problematična. U tom smislu, onda sama potraga bude zanimljivija“.

Jedva čekamo da saznamo ko je ubica!

***

Bonus video: Robert de Niro – veliki glumac i oskarovac

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram