Kardašijanka pokušala da zatrudni, a ušla u menopauzu u 42.

Poznati 16. mar 202211:11 > 11:12
Kortni Kardašijan i Travis Barker, Foto: Maciel / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Kortni Kardašijan želela je da ostane trudna, ali zbog lekova za vantelesnu oplodnju ušla je u menopauzu u 42. godini.

Kortni Kardašijan tvrdi da su je njeni pokušaji da zatrudni putem vantelesne oplodnje ‘doveli u menopauzu’, a istovremeno su izazvali i gojenje zbog čega je bila preplavljena ‘nepristojnim’ komentarima korisnika društvenih mreža.

Ova 42-godišnja majka troje dece govorila je o svojim problemima sa neplodnosti u novom tizer-trejleru za predstojeću Hulu seriju Kardašijanki, koja se premijerno prikazuje 14. aprila.

Menopauza je prirodni deo starenja koji se obično javlja između 45. i 55. godine, pošto nivo estrogena kod žena tada opada. Istraživanja da li tretman vantelesnom oplodnjom (VTO) može da izazove menopauzu su retka i još uvek nisu stopostotno potvrđena.

U trejleru-tizeru vidi se da je Kortni snuždeno govorila svojoj majci Kris Džener o svojim stalnim pokušajima da ima još jednu bebu sa svojim verenikom Travisom Barkerom.

„Travis i ja želimo da imamo bebu“, kaže ona dok se prikazuje snimak bubnjara Blink-182 kako je prosi na plaži.

Kortni Kardašijan i Travis Barker, Foto: Hulu / Ferrari / Profimedia

Govoreći o njenom procesu VTO rekla je da to „nije bilo najdivnije iskustvo“ nakon što je prirodno začela troje dece. Kourtni je takođe podelila svoju uznemirenost zbog „nepristojnih” komentara koje je nedavno dobila zbog viška kilograma, za koje kaže da su takođe izazvali njeni lekovi za vantelesnu oplodnju.

„Mislim da je, kao, tako nepristojno komentarisati ljude kada nemate pojma kroz šta prolaze. Lekovi koje su mi davali doveli su me u menopauzu. Bukvalno u menopauzu“, rekla je.

Kris je izgledala uznemireno, i odgovorila je sa: „’Zbog čega tačno? Lekova?’ a Kourtni je odgovorila: ‘Da’, iako nije navela koje je lekove uzimala kao deo svojih terapija za plodnost.

Kortni u videu nije razjasnila da li je još uvek u menopauzi ili da li samo doživljava simptome nalik menopauzi, koji uključuju neredovne menstruacije, valunge, jezu, noćno znojenje – i povećanje telesne težine. Poznato je da lekovi za plodnost izazivaju simptome koji su veoma slični onima koji se javljaju tokom menopauze.

Da li je VTO opcija i tokom menopauze?

Nakon menopauze, prirodna trudnoća više nije moguća, ali VTO je i dalje opcija, a prethodno zamrznute jajne ćelije se i dalje mogu implantirati.

Nije neuobičajeno da žene dobiju na težini tokom VTO terapije, jer injekcije hormona mogu uticati na vašu težinu, a takođe i na nivo gladi. Kourtni je u decembru prošle godine grubo odgovorila na komentar jednog fana, kada je pitala da li ima „trudnički stomak“ nakon što je objavila svoje fotografije u bazenu sa Travisom.

„Hoćemo li zaista ovo raditi svaki put kada objavim fotografiju?” odgovorila je rijaliti zvezda.

Prošle godine, Kortni je priznala u emisiji Elen Dedženeres da je bila pod pritiskom svojih prijateljica malo pre nego što je ušla u četrdesete da zamrzne svoje jajne ćelije.

Objasnila je: „I jesam ih zamrznula. Nadam se da dobro sede tamo. Samo za… nikad se ne zna. Zaista su me nagovorili na to. Bio sam kao: ‘U redu, kako god, uradiću to jednom pošto svi drugi to rade, mogla bih i ja.’”

Njih svoje su javno obelodanili svoju vezu u januaru prošle godine, a Travis je zaprosio u Montesitu, Kalifornija, u oktobru iste godine.

Kortni već deli troje dece sa bivšim Skotom, dok Trevis ima dvoje dece, prenosi DailyMail.

***

Bonus video: Poznate mame u borbi za starateljstvo nad decom

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram