Gde su danas i šta rade zvezde serije „One Tree Hill”

One Tree Hill, Foto: WARNER BROS. TELEVISION - Album / Album / Profimedia

Bruk ili Pejton? Koja vam je bila bolja?

Teško je osvrnuti se na tinejdžerske serije, a da se ne setimo kultne serije ‘One Tree Hill’. Zbog isprepletanih veza, prijateljstava i šokantnih smrti i drama, ostala je jedna od najupečatljivijih.

Serija, koju je kreirao Mark Švan, emitovana je u devet sezona od 2003. do 2012. godine i smeštena je u izmišljeni grad Tree Hill u Severnoj Karolini, gde se dva polubrata, Lukas Skot (Čed Majkl Marej) i Nejtan Skot (Džejms Laferti), bore da obojica postoje u istom gradu, srednjoj školi i košarkaškom timu.

Hilari Barton, Sofija Buš i Betani Džoj Lenc su zajedno sa njima činili glavnu glumačku ekipu kada je serijal debitovao.

Sofija Buš i Hilari Barton, Foto: CW Network Collection / Everett / Profimedia

Tokom cele serije, glavni ljubavni trougao postojao je između Lukasa, Bruk i Pejton. Međutim, 2020. godine, Hilari (koja je igrala Pejton) je objasnila da je u njenoj glavi prijateljstvo Pejton i Bruk uvek bila glavna „ljubavna priča“ u emisiji.

„Ljubavne priče sa svim dečacima, bile su zabavne, bile su važne, ali Sofija i ja smo morale da se borimo za naše prijateljstvo. Mnogi ljudi su želeli da okrenu jednu protiv druge. Znate, to je kao: ‘O, Hilari neće ovo da uradi, ali Sofija hoće’, i ‘Ona je lepa’ i ‘Ona je ovakva.’ Toliko je poređenja da je meni, kao mladoj osobi, bilo teško to sve da prihvatim i radim normalno. Ona i ja sada možemo da se osvrnemo na to i kažemo: ‘Sva ta đubrad. Ne, ne, ne. Mi smo ljubavna priča.’ Ženska prijateljstva su bila zaista važna u toj seriji”, izjavila je Hilari jednom prilikom.

Vremenska linija je skakala kroz devet sezona. Srednja škola se završila na kraju sezone 4, a kada se sledeće godine vratila sezona 5, prošle su četiri godine i likovi su već završili fakultet i sada su imali oko 22 godine.

U sezoni 7, čak su se osvrnuli unazad kako bi bolje objasnili zašto su seriju ranije napustili Čed i Hilari. Ona je kasnije otkrila da je veliki razlog njenog napuštanja bio kreator Švan. U 2019, Hilari, Sofija i 16 drugih žena uključenih u seriju su se javile i optužile producenta za seksualno uznemiravanje. Danas Sofija, Hilari i Betani imaju zajednički podkast na kom često pričaju o svemu tome što se dešavalo.

A, otkrivamo i gde je danas glumačka ekipa.

Sofija Buš

Sofija je bila u ulozi Bruk Dejvis, seksi, samouverene i popularne navijačice u Srednjoj školi ‘Tree Hill’. Tokom serije, izrasla je u odlučnu preduzetnicu koja je do kraja bila udata i dobila blizance. Glumica je nastavila da glumi u više hit filmova, uključujući ‘John Tucker Must Die’ i ‘The Hitcher’, a postala je i aktivistkinja. Prošle godine pokrenula je i podkast u kom se gledaju stare epizode i razgovara o svemu što su iskusile, zajedno sa Betani i Hilari.

Sofija Buš, Foto: GHOST / Shutterstock Editorial / Profimedia

Čed Majkl Marej

Čed je već bio poznat pre nego što je dobio ulogu Lukasa Skota, zamišljenog košarkaša Tree Hilla. Nakon što je prikazan u serijama ‘Gilmore Girls’ i ‘Dawson’s Creek’, pridružio se ‘One Tree Hillu’ na šest sezona, nakratko se vratio u sezoni 7, a zatim ponovo u poslednjoj sezoni 2011.

Hilari Barton i Čed Majkl Marej, Foto: Warner Bros Collection / Everett / Profimedia

Dok je bio u seriji, glumio je u igranim filmovima, takođe se i oženio Sarom Romer i par ima dvoje dece. Bio je i u trećoj sezoni ‘Riverdejla’ i svake godine glumi u više filmova na kanalu Hallmark.

Čed Majkl Marej, Foto: Hallmark Entertainment / Everett / Profimedia

Džejms Laferti

Betani Džoj Lenc i Džejms Laferti, Foto: Frederick M. Brown / Getty images / Profimedia

Ova serija je bila glavna uloga za Lafertija, koji je glumio lošeg dečka koji se pretvorio u nežnog muža Nejtana Skota. Nakon što je serija završena, nastavio je da glumi u brojnim filmovima, a takođe je režirao više epizoda ‘The Royals’.

Džejms Laferti, Foto: SGPITALIA / SGP / Profimedia

Hilari Barton

Nakon što je započela svoju karijeru kao VJ na MTV-jevom TRL-u, Bartonova je dobila svoju prvu TV ulogu u seriji ‘Dawson’s Creek’, što je dovelo do njene glavne uloge u ‘One Tree Hill-u’ kao umetničke, pomalo emo navijačice Pejton Sojer.

Hilari Barton i Pejton Sojer, Foto: Peter Kramer / Getty images / Profimedia

Nakon što je napustila seriju sa Čedom Majklom nastavila je da glumi u velikim serijama i filmovima, ali u manjim ulogama. Takođe se udala za Džefrija Dina Morgana 2014. godine, i par ima dvoje dece. Svoje prve memoare ‘Seoski dnevnici’ glumica je napisala 2020. godine.

Hilari Barton, Foto: Image Press Agency / Alamy / Alamy / Profimedia

Betani Džoj Lenc

Njena TV karijera je započela kada je dobila glavnu ulogu u ‘Guiding Light’. Nakon što se kratko pojavila u ‘Charmed’, dobila je ulogu Hejli Džejms (kasnije Skot), gde je bila štreberka koja se zaljubljuje u najveću zvezdu od svih sportista.

Betani Džoj Lenc, Foto: SBM / PictureLux / Hollywood Archive / Profimedia

Ona je takođe započela svoju muzičku karijeru tokom snimanja serije i objavila pet albuma od 2002. do 2013. Nastavila je da glumi u ‘Agents of S.H.I.E.L.D.’, ‘American Gothic’ i ‘Colony’. Svake godine glumi u više filmova na Hallmark-u.

Betani Džoj Lenc, Foto: Xavier Collin / Avalon / Profimedia

***

Bonus video: Paparaco lov na poznate

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram