Kako je Ivana Banfić štikle zamenila gumenim čizama, a mikrofon motikom

Ivana Banfić Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

"Dvadeset godina sam živela samo u štiklama."

Tokom devedesetih pevačica Ivana Banfić bila je na vrhuncu popularnosti i dok joj je karijera cvetala, privatan život je nije mazio. U međuvremenu se povukla iz javnosti, potom preselila na selo, a nedavno je za hrvatske medije progovorila o životu van gradske vreve.

Sa suprugom Krunom Ladišićem i sinom Janom, Ivana je pronašla novi dom u selu blizu Siska, a  s vremena na vreme na Instagram profilu podeli neku fotografiju na kojoj kopa, plevi baštu, ili čisti štalu.

Pevačica je nedavno u emisiji Nove TV „Zdravlje na kvadrat“ otkrila kako je prelomila u sebi i odlučila da se preseli na selo.

„Nešto u meni je čučalo, ono, iskonski, prirodno, daj, ne mogu više biti u gradu. Htela bih neku promenu, htela bih da živim u prirodi, makar nisam bila pre takva. Počelo je to da me privlači, i jednostavno smo odlučili moja porodica i ja! Ajmo da napravimo taj korak i idemo u prirodu. Nije to bajkovito tako, da se razumemo, kako mi to zamišljamo u glavi. Ima puno ljudi koji pitaju: ‘Joj, ja bih išao u prirodu, da pobegnem od grada.’ A ja rekoh: Moraš dobro da razmisliš, možeš da napraviš taj korak, ali nije to sad bajka. Priroda te iskušava’, rekla je Ivana.

Štikle je zamenila gumenim čizmama, a mikrofon motikom, ali to je, kaže, ispunjava i smiruje.

„Ne možeš u prirodi i na selu da živiš u štiklama. Moraš da imaš gumene čizme. Volim čeprkati po vrtu. To me smiruje. A to je i nekakvo novo iskustvo koje nisam imala. Do tada, do te odluke sam živela 20 godina samo na štiklama, u utegnutim haljinama i bila sam vlasništvo medija i stalno sam morala da budem super, morala sam da budem lepa. I bez obzira na to da li sam imala temperaturu, ili nisam, ili mi se baš danas nije dalo, ali odlučila sam. Ja sam lepa i prirodno. Nisu mi potrebne sve te fasade da budem lepa. Nešto se preokrenulo. A kad se to preokrenulo? Kad sam rodila svog sina Jana“, nastavila je Ivana.

Ivana je i dobra kuvarica, a na YouTube kanalu je pokrenula ‘IBee Cooking Show’ u kom pokazuje svoje kulinarske veštine.

„Pa ja sam to i pre radila, samo nisam radila to javno za kamere. Znači za javnost sam bila moj posao, štikle, tepih, a kod kuće sam u trenerci razvlačila testo i kuvala. I sve ostalo“, otkrila je.

Jedan od novih poslova koje je naučila na selu je sejanje.

„Nije meni bašta uspela odmah. Pa, jedno tri dobre godine je trebalo da meni bašta uspe. Onako da sam baš imala plodove. Četvrtu godinu sam imala top, i to sam bila zadovoljna. Jer priroda te iskušava, ono što sam rekla na početku”, zaključila je Ivana.

Podsetimo, Ivana je poznata po hitovima Ranjena, Predaleko, Imam te, kao i Godinama koji je snimila sa Dinom Merlinom.

***

BONUS VIDEO: TOP 10 lepotica bez šminke

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram