Zabranjena ljubav Dina Merlina: Oteo ju je da bi se tajno venčali

Dinio Merlin Foto: Zoran Lončarević

"Svoju ženu sam doslovno oteo".

Pevač Dino Merlin (59) od svoje 17. godine voli samo jednu ženu – Amelu. Sa njom je u braku duže od tri decenije, imaju dvoje dece, a najzanimljivija od svega jeste njihova ljubavna priča koja je počela skrivanjem i velikom zaljubljenošću.

Iako su se Amelini roditelji protivili njihovoj vezi, jer Dino nije bio imućan, dok je ona bila studentkinja arhitekture iz bogate porodice, njihova ljubav je opstala.

„Borili smo se, krili, ali niko nije mogao da nas rastavi. Nakon pet godina smo se tajno venčali. Bilo je to romantično venčanje, iako sam svoju ženu doslovno oteo. Uz nas su bili samo moj kum i Amelina sestra koja je bila kuma. Govor matičarke bio mi je predug, stalno sam gledao na vrata da ne bi neko naišao i pokvario našu sreću“, rekao je jednom prilikom pevač.

„Nakon venčanja otišli smo na bračno putovanje u Dubrovnik, a kad smo se vratili, preselili smo se kod moje majke i odmah osetili udar svakodnevice. Mene je čekala velika odgovornost za porodicu i težak rad, a Amelini roditelji bili su toliko ljuti da pola godine nisu hteli ni da čuju za nju. Ali, vreme leči sve, pa me danas Amelini roditelji vole i više nego što zaslužujem“, prisetio se Dino.

U moru lepih trenutaka koje je proveo sa svojom porodicom, pevač je svojevremeno rekao za bosanske medije da nikada neće zaboraviti trenutak kada se sa prve turneje po Jugoslaviji vratio praznih džepova.

„Moja žena je stajala na vratima, sa bebom. Naida je možda imala pola godine, a supruga Amela je baš završavala arhitekturu. Tiho me je upitala: ‘Jesi li nam šta doneo? Nemam za mleko’. Ja nisam imao ni jednu jedinu marku. Nisam doneo ništa, jer nisam ništa zaradio. Bili su tu veliki troškovi. Dao bih sve da sam te noći mogao odgovoriti: ‘Da, doneo sam 100 maraka’.

Dino je više puta isticao da je Amela idealna žena za njega i velika podrška u njegovoj karijeri.

„Ako je iko imao sreće u životu pri odabiru partnera i životnog saputnika, onda sam to imao ja“, rekao je pre nekoliko godina pevač.

Pored supruge, Dino je ponosan i na svoju decu – ćerku Naidu i sina Hamzu. Za ćerku je oduvek isticao kako je mnogo skromna, za razliku od sina, koji je u detinjstvu imao liste narudžbina za oca kada krene na put.

“Naida je rođena kad sam počinjao karijeru i u detinjstvu je doživela sve – od nemaštine do, metaforički rečeno, ‘kavijara i šampanjca’. Navikla se na skroman život, pa je njen odgovor na moje pitanje šta da joj donesem iz Pariza ili Njujorka uvek bio: ‘Tata, hvala, imam sve, samo se što pre vrati kući’. Materijalno je ne zanima, za razliku od njenog mlađeg brata. Kad se Hamza rodio, više nismo imali nikakvih egzistencijalnih problema i navikao se na to da mu Amela i ja priuštimo šta god poželi. Kad njega pitam šta mu treba i ne čeka da završim rečenicu, već ima listu narudžbina“, rekao je jednom prilikom popularni pevač.

I pored ovako uspešne karijere i slave, Dino je porodičan čovek koji živi povučenim životom sa suprugom, decom, a nedavno i unukom Nezirom kojeg je dobio od sina.

***

BONUS VIDEO: Svi frajeri Adrijane Lime

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram