Misteriozni nestanak ljubavnika koji je do smrti progonio Oliviju Njutn-Džon

Foto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Ni danas nema odgovora.

Dok se svet oprašta od zvezde mjuzikla Grace, Olivije Njuton-Džon, ponovo kruži priča o misterioznom nestanku muškarca kojeg je glumica volela.

On je nestao bez traga – a pojavile su se jezive tvrdnje da je lažirao sopstvenu smrt.

Kamerman Patrik Mekdermot (48) je 30. juna 2005. otišao na noćno pecanje sa još 22 osobe, ali je nestao pre nego što se vratio na kopno – a da to niko nije primetio.

Skoro dve decenije nakon toga, pričalo se da se krije u Meksiku, u bekstvu od dugova. Ali policija, mediji i privatni detektivi nikada nisu uspeli da pronađu nijedan ubedljiv dokaz, uprkos stalnim izveštajima da je on negde primećen.

„Mislim da se nikada neću pomiriti s tim. Mislim da će uvek postojati znak pitanja“, priznala je Njutn-Džon pre smrti.

Foto: Francis Specker / Alamy / Alamy / Profimedia

Ona se zaljubila u Mekdermota nakon razvoda od prvog muža, Meta Latanzija, 1995. godine i započela devetogodišnju romansu.

Njutn-Džon je bila na promotivnoj turneji u Australiji kada je Mekdermot nestao i prošlo je još nedelju dana nakon pecanja dok nije primećeno da mu nema traga. Posada na njegovom ribarskom brodu pronašla je ključeve, pasoš i novčanik, a njegov automobil je pronađen parkiran u marini San Pedro u Los Anđelesu.

Ali i dalje niko nije shvatio da je nestao sve dok se nije pojavio na porodičnom događaju 6. jula, a policija je konačno pozvana 11. jula.

MekDermot je ranije bio kratko oženjen i ima sina, a sud mu je naložio da plati 8.000 dolara za alimentaciju. Podneo je zahtev za bankrot sa dugovima većim od 30.000 dolara, što je izazvalo spekulacije da je lažirao svoju smrt da bi pobegao i počeo život iznova.

Očevici su govorili da su ga viđali u okolini Meksika, gde je rečeno da živi na jahti na obali Sajulite i Akapulka.

Olivija Njutn-Džon ostavila je njegov nestanak iza sebe kako bi nastavila sa životom, upoznavši budućeg muža Džona Isterlinga za kog se udala u Peruu 2008.

Ali misterija je nastavila da je prati u godinama koje su usledile, iako se pomirila sa činjenicom da je Mekdermot najverovatnije mrtav.

„Izgubio se na moru i niko zaista ne zna šta se dogodilo. Ljudski je pitati se. Jer kad god prođete kroz teška vremena, uvek postoje te brige. To su stvari u životu koje morate prihvatiti i pustiti. Naravno, uvek se postavljaju pitanja i to je ljudski. Ali znate, ja sam nastavila dalje“, rekla je.

***

BONUS VIDEO: Robert de Niro – veliki glumac i oskarovac

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram