Tragična istorija Jovane Stojiljković, najmisterioznije srpske glumice

Jovana Stojiljković Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Zadesile su je tri porodične tragedije.

Glumica Jovana Stojiljković uprkos velikoj popularnosti ne želi da se eksponira u javnosti. O svom privatnom životu skoro da i ne govori, nema profile na društvenim mrežama i smatra da može lepo da se živi i bez objavljivanja fotografija i statusa na internetu.

Jovana je završila Fakultet dramskih umetnosti u klasi profesora Dragana Petrovića Peleta, a potom i postdiplomske studije. Tokom dosadašnje karijere, proslavila se brojnim ulogama u domaćim filmovima, serijama, ali i predstavama, ali njen privatni i ljubavni život oduvek je bio interesantan medijima, upravo zbog toga što glumica ne govori o njemu.

Sredinom 2017. godine Jovana je započela vezu sa košarkašem Bogdanom Bogdanovićem. Ubrzo pošto ih je upoznala zajednička prijateljica Jelisaveta Orašanin Teodosić, između košarkaša i glumice javile su se snažne emocije, zbog kojih su počeli da planiraju zajedničku budućnost. Nakon pet meseci veze, oni su se verili, međutim, ubrzo su i raskinuli.

Sledeći Jovanin partner za koga je javnost saznala jeste glumac Goran Bogdan (42). Njih dvoje su u vezi već godinama, a iako su domaći portali pisali kako su raskinuli 2021.

Ovaj par je poznat i po tome da nikada ne priča javno o svojoj vezi, zajedno se pojavljuju na gradskim dešavanjima, dok se na društvenim mrežama može videti tek po koja njihova zajednička fotografija iz privatnog života.

Ipak, ono što jednako intrigira kao njen ljubavni život, jesu tragedije koje je preživela Jovanina porodica. Njen deda bio je nekadašnji ministar policije Vlajko Stojiljković, koji je pre 20 godina izvršio samoubistvo na stepeništu Savezne Skupštine i to godinu dana nakon što je samoubistvo počinila i njegova supruga Jelisaveta, Jovanina baka.

I njihov sin, Jovanin otac Vladimir, takođe je sebi oduzeo život 2004.

*

Jovanu, međutim, teška porodična istorija nije sprečila da se bori za svoje snove i da za vrlo kratko vreme postane jedna od najcenjenijih i najuspešnijih mladih glumica na ovim prostorima.

Jovana Stojiljković (30) se proslavila ulogama u serijama Jutro će promeniti sve, Južni vetar i Senke nad Balkanom, ali i filmovima Kad ljubav zakasni, Panama, Otadžbina, kao i brojinim pozorišnim predstavama. Svoju prvu filmsku ulogu je odigrala kada je imala 13 godina – igrala je Sanju u komediji Mladi položajnik. Trenutno je zvezda filma Vera, o srpskoj Mata Hari, špijunki iz Leskovca.

***

BONUS VIDEO: Svi frajeri Adrijane Lime

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram