Htela je da upozna Slobodana Šarenca sa drugaricom, ali je sudbina umešala prste: Više od 20 godina su u braku i imaju dvoje dece

Slobodan Šarenac Foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Poznati voditelj Slobodan Šarenac je više od dve decenije u braku sa zvezdom srpske ženske košarke Anđelijom Arbutinom.

Poznati voditelj i sportski komentator iza sebe ima uspešnu karijeru dugu više od tri decenije, a sve vreme je ostao veran RTS-u. Počeo je davne 1990. godine na tadašnjem Trećem kanalu, a do sada je prenosio veliki broj košarkaških utakmica, izveštavao sa evropskih i svetskih prvenstava, kao i sa Olimpijskih igara.

Kada se kamere ugase, Slobodan Šarenac više od 30 godina uživa u braku sa nekadašnjom košarkašicom Anđelijom Arbutinom, sa kojom ima dve ćerke Ninu i Lanu.

Njihova ljubavna priča je divna i vrlo neobična.

Slobodan Šarenac Foto: Antonio Ahel/ATAImages.

Svoj privatni život drže daleko od očiju javnosti, a voditelj je jednom prilikom otkrio kako su se upoznali u emisiji „TV lica kao sav normalan svet“.

žena slobodan šarenac
Anđelija Arbutina Foto: Printscreen/YouTube/RTS Tako stoje stvari – Zvanični kanal

“Prvi put smo se sreli 1992. godine, kada je gostovala u emisiji “Šesti krug”, na Trećem kanalu, koja je bila posvećena OI u Barseloni, na kojima naša zemlja nije učestvovala zbog sankcija. Kasnije je Anđa igrala u Italiji, i dugo se nismo videli”, rekao je jednom prilikom voditelj.

View this post on Instagram

A post shared by 🏀™ (@czv_nostalgija)

Kako je tada ispričao, Anđelija je htela da ga spoji sa drugaricom.

“Nameravala je da me upozna sa drugaricom, ali je sudbina očigledno imala drugačije planove. U životu sam imao sreće u mnogim stvarima, pa i kada je reč o ljubavi. Bio sam u pravo vreme na pravom mestu, i sreo svoju srodnu dušu”, ispričao je Šarenac.

Slobodan Šarenac Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

Voditelj svoju privatnost čuva samo za sebe, a svojevremeno je objasnio zbog čega svoju porodicu ne eksponira u javnosti.

„Kad god bih u novinama video parove koji se zaklinju na večnu ljubav i pričaju hvalospeve o svom braku ili vezi, pomislio bih ‘neće ovo na dobro izaći’. Razumem potrebu ljudi da saznaju nešto više o poznatim ličnostima i nemam ništa protiv intervjua, ali da to bude s povodom, a pre svega s merom. Svašta se pričalo i pričaće se, ali to ne možeš zabraniti. Pojedini vole da se bave tuđim životima, više nego svojim. Međutim, kad kod kuće imaš zdravu porodicu i kad radiš posao koji voliš, ništa nije problem. Desi se i meni da se vratim umoran ili nerzvozan, ali čim vidim ćerke na vratima kako skakuću i pitaju: ‘Gde si tata?’ ili mi sednu u krilo i zagrle me, sva tenzija nestaje u roku od deset sekundi“, zaključio je Slobodan Šarenac.

Nina Sarenac, Lana Sarenac i Andjelija Arbutina Sarenac Foto: A.K./ATAImages.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram