Interna šala Slobodana Šarenca i njegove žene u programu uživo

slobodan šarenac
Slobodan Šarenac Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Gde je danas žena Slobodana Šarenca, nekadašnja zvezda ex Yu?

Popularno TV lice Slobodan Šarenac godinama unazad je u žiži javnosti i kao voditelj i kao sportski komentator. A mnogi ne znaju da je on godinama u ljubavi sa nekadašnjom zvezdom ženske košarke na ovim prostorima – Anđelijom Arbutinom.

žena slobodan šarenac
Anđelija Arbutina Foto: Printscreen/YouTube/RTS Tako stoje stvari – Zvanični kanal

Anđelija više ne igra aktivno košarku, ali redovno je viđamo kao stručnog komentatora u programu uživo kada igra naš ženski košarkaški tim. Pritom, ona sa Slobodanom Šarencem ima dve ćerke Ninu i Lanu.

Baš oko njih su se supružnici nedavno našalili, i to u programu uživo.

Naime, dok je izveštavao sa utakmice protiv Južne Koreje sa kojom su igrale naše košarkašice, Šarenac se našalio i pitao svoju ženu, koja je bila stručni sagovornik u studiju – gde su deca.

„Za kraj imam jedno šaljivo pitanje za našu gošću. Ne znam da li smem s obzirom na to da sam ključeve od kuće ostavio u Beogradu, ali, ipak, gde su deca i ko pazi na njih? Toliko od mene i pozdrav“, rekao je sa osmehom Šarenac.

„Naravno, deca su kod kuće. Da odgovorim, deca su kod kuće“, poručila je supruga Anđelija, a onda se dalje posvetila analizi igre košarkašica na Olimpijskim igrama.

Još jednu porodičnu zanimljivost je Šarenac svojevremeno otkrio o svojoj ženi i ćerki.

Naime, kada je starija ćerka Nina rekla ocu da će da bude košarkašica kao mama i da će igrati bolje od nje, Šarenac je ovako odgovorio:

„Ja sam joj rekao: Ljubavi, tvoja mama je bila opasna igračica. Ako budeš pola kao ona, ja ću biti najsrećniji na svetu“

A Anđelija je zaista bila opasna igračica.

Rođena Beograđanka, bivša je jugoslovenska i srpska košarkašica. Arbutina (55) najpoznatija je po igrama za reprezentaciju Jugoslavije na Olimpijskim igrama u Seulu i pobedničkom košu u polufinalu, kao i višegodišnjim nastupima za Crvenu zvezdu.

Najveći deo svoje karijere provela je u Crvenoj zvezdi. Za Crvenu zvezdu je nastupala od 1983. do 1992. godine, kao i u sezoni 1993/94. Godinama je predvodila tim kao kapiten i osvojila brojne titule, a pobeđivala je i kasnije u dresu drugih timova poput Bečeja, za koji je u jednoj utakcmici dala čak 62 poena.

Kasnije je Arbutina osvajala titule i sa Hemofarmom, igrala za Miškolc iz Mađarske, italijanski Lavecini iz Parme, Razvojnu banku iz Banje Luke i izraelski Ramat Hašaron.

Nastupala ja za juniorsku reprezentaciju Jugoslavije sa kojom ima bronzu sa Svetskog šampionata 1985. Takođe ima i srebro sa Evropskog prvenstva 1986.

U dresu seniorske reprezentacije Jugoslavije odigrala je 81 utakmicu. Osvojila je čak četiri srebrne medalje na olimpijadama i svetskim i evropskim prvenstvima.

#related-news_0

BONUS VIDEO: Poznate Lepotice i Zveri

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram