Glasalo 5.500 ljudi: Izabrali smo najboljeg beogradskog frajera svih vremena

Foto:E-Stock_milos_rafailovic; Nova.rs

Portal Zadovoljna organizovao je glasanje za najboljeg beogradskog frajera u kojem je ubedljivu pobedu odneo jedan od najlepših Jugoslovena svih vremena.

U anketi na sajtu Zadovoljna.rs učestvovalo je oko 5.000 čitalaca, dok se na Fejsbuku i Instagramu uključilo još 500 vas. Pobedu je odneo maneken Neven Bošković sa 1.654 glasova, dok je na drugom mestu sa 1.338 glasova legendarni Vlada Divljan. Na ovom spisku šarmera koji su u beogradskim krugovima ostavili neizbrisiv trag našli su se, prema izboru redakcije, i Goran Milošević, nekadašnji pevač grupe Generacija 5, glumci Nebojša Bakočević i Igor Pervić i maneken Đorđe Pavlov, poznatiji po svom nadimku Đoka Kortina.

Neven Bošković je važio za najlepšeg i najpopularnijeg manekena na prostorima bivše Jugoslavije. Rođen 1953. u Beogradu, detinjstvo je proveo u Ulici generala Ždanova i omiljenom Pionirskom parku. Roditelji su mu bili pravnici pa se iz ljubavi prema njima odlučio da nastavi porodičnu tradiciju i upiše Pravni fakultet. Međutim, nikad ga nije završio, zbog čega se, kako kaže, i danas ponekad kaje. Postao je maneken sa 22 godine, u vreme kad je to u Jugoslaviji bio mnogo više ženski posao.

Neven Bošković Foto:E-Stock_milos_rafailovic

“Sećam se da sam na jednoj žurki sreo drugaricu, manekenku Maju Štajder. Čim me je ugledala rekla mi je da pod hitno moram da počnem da se bavim manekenstvom, iako nisam ni znao šta je to jer nikada pre nisam bio na modnoj reviji. Pošto sam tih dana bio slobodan i nisam imao obaveza oko fakulteta, otišao sam sa njom kod kreatora Aleksandra Joksimovića koji je u to vreme važio za našeg najboljeg modnog znalca i koji je odmah u meni prepoznao talenat. Već posle deset dana bio sam u Parizu na svojoj prvoj modnoj reviji”, ispričao je Neven u jednom intervjuu.

Vrlo brzo nakon toga postao je jedan od naših najboljih manekena, a nakon što je odslužio vojni rok, spakovao je kofere i otisnuo se u svet. Usledili su angažmani i život u Nemačkoj, Parizu, Milanu, a na kraju i u Americi. Tamo je tri godine živeo s Franom Lasićem s kojim je izgradio veliko prijateljstvo. Zajedno su izlazili svakog vikenda i lomili srca. A onda se desilo nešto što mu je promenilo tok života.

“Oduvek sam voleo Dubrovnik u koji sam često dolazio iz Amerike na odmor, a sudbina je htela da baš u tom romantičnom gradu 1986. upoznam svoju sadašnju, dve godine mlađu suprugu Nikoletu. Bilo mi je trideset tri godine kada smo se sreli i počeli da se zabavljamo. Zbog nje sam rešio da ostanem u Jugoslaviji. Iako su mi sve stvari ostale u Americi, nisam želeo da se vraćam. Ona je odredila dalji tok mog života i nimalo mi nije žao. U njoj sam pronašao velikog prijatelja i saborca i zahvalan sam joj što je ovoliko dugo uz mene i u dobru i u zlu”, iskren je Neven koji je sa svojom izabranicom nedugo posle venčanja dobio ćerku Anju.

Neven Bošković sa suprugom Nikoletom
Neven Bošković sa suprugom Nikoletom; Foto: Antonio Ahel/ATAImages.

Nastavio je da radi i da balansira između zahtevnog posla i porodice. A najteže mu je bilo devedesetih. Da bi svojoj porodici obezbedio najbolje, pored manekenstva je sa suprugom otvorio butik, a bavio se i ugostiteljstvom. U to vreme mu je umro i otac što je za njega bio veliki udarac, ali je uz utočište u porodici uspeo sve da prebodi.

Danas se Neven i dalje pomalo bavi modom, ugostiteljstvo mu je primarno zanimanje.

“I dalje pomalo putujem, pratim modu izdaleka, družim se sa svojom ekipom u kojoj ima i onih s modne piste, a glavna zanimacija su mi moja dva kafea, paba. Što se tiče mog sadašnjeg izgleda, to je rezultat genetike i vrlo malo odricanja”, rekao je jednom prilikom Neven.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram