Za najlepšim Srbinom svih vremena su ludeli milioni žena, umro je u 35. a svojoj ćerki Saši je ostavio težak zadatak

Foto:NIKO/LE FLOCH / Sipa Press / Profimedia

Filip Nikolić bio je jedna od najvećih evropskih zvezda, pevač dečačkog benda, glumac, zavodnik.

Njegovi roditelji su u Francusku došli 1967. godine, majka mu je bila iz sela kod Požarevca, a otac iz sela nedaleko od Leskovca.

Filip je rođen 1974. godine, kao dete je bio uspešan gimnastičar i voleo je da peva. Sa svoja dva prijatelja Francuza je 1996. napravo bend 2Be3. Doživeli su brz i ogroman uspeh, prodali pet miliona albuma, ušli na sve TV i radijske stanice, punili su najveće hale po Francuskoj i širom Evrope. Napravljena je i TV serija s imenom benda, kao i strip s njihovim imenima, a voštane figure su im ušle u čuveni muzej „Greven“. Devojke su bile lude za Filipom, privlačnim vođom grupe.

Filip Nikolic
Foto: PHOTOTHEQUE LECOEUVRE / AFP / Profimedia

U jeku slave, dobijao je stotine pisama obožavateljki dnevno. Svoju suprugu Valeri Burdan upoznao je 1998. i ostali su zajedno 12 godina, a dobili su i ćerku Sašu.

Valeri je već imala jednu ćerku Tanel kada je upoznala Filipa. Posle Filipove smrti Valeri je napisala knjigu o njemu u kojoj je otkrila da je njena veza sa pop zvezdom bila puna trauma i izjavila je da u vreme kada je bila trudna, Filip nije bio srećan što će dobiti dete jer bi mu to u šoubiznisu narušilo imidž zavodnika. Ipak, ona je otkrila da je Filip bio izvanredan tata i veoma brižna osoba.

Filip
Foto: PHOTOTHEQUE LECOEUVRE / AFP / Profimedia

Početkom dvehiljaditih je boravio u Srbiji, u okviru turneje po Evropi, a svoje srpsko poreklo je uvek ponosno isticao. Poslednjih godina života često je nastupao i u pozorištu. Pred kraj života je odlučio da se ponovo vrati muzici i pripremao je prvi solo album i planirao da napiše knjigu o svojoj karijeri.

Filip
Foto: JOEL SAGET / AFP / Profimedia

Preminuo je u snu, u svojoj 35. godini, zvanično usled srčanog udara, ali se pričalo da je uzeo i preveliku dozu pilula za spavanje. Njegova ćerka Saša tada je imala samo tri godine, a svet su obišle tužne slike na kojima sa majkom u suzama prati očev kovčeg na sahrani.

Saša je danas devojka, ima 18 godina i jako liči na svog oca.

View this post on Instagram

A post shared by Sasha (@sashanikolicc)

U jednoj od svojih objava na Instagramu je postavila idiličnu sliku mame i tate uz reči: „Verujem u iskrenu ljubav.“

View this post on Instagram

A post shared by Sasha (@sashanikolicc)

To je ujedno i ono što joj je otac ostavio u amanet – model velike i iskrene ljubavi koju Saša tek treba da pronađe.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram