Francuskinje mirišu najlepše, a ovo je njihov izbor top 6 parfema svih vremena

Miris žena iz Francuske je prosto očaravajuć.

Uz pomoć poznatog francuskog dizajnera parfema Francisa Kurkdjiana magazin „Vogue“ napravio je listu najpopularnijih francuskih parfema svih vremena.
U nastavku proverite koji su se klasici našli na toj listi, zašto su prema Kurkdjianovu mišljenju toliko posebni i zbog čega ih Francuskinje toliko vole, piše Zadovoljna.hr.

1. Chanel N°5

To je legendarni parfem koji u sebi nosi ideju ženstvenosti. Sećanje na Merilin Monro koja ga je nosila i modnu kuću „Chanel“ zajedno, to je nešto neverovatno. Može da vam se svidi ili ne, s obzirom na to da je napravljen pre gotovo 100 godina i vrlo je poseban, ali morate da ga isprobate.

Foto: Promo

2. Cacharel Anaïs Anaïs

L’Air du Temps Nine Ricci nekada je bio prvi parfem koji biste dali mladoj devojci. Ovih dana to je Cacharelov Anaïs Anaïs. Ne mogu reći da je lagan jer ima veliku auru, ali vrlo je svetao i prozračno cvetni.

Foto: Promo

3. Guerlain Shalimar

U jednom trenutku jednostavno želiš da isprobaš parfem svoje majke. Shalimar je ikona. Vrlo je francuski. Možeš ga osetiti u pozorištu, namirisati u operi.

Foto: Promo

4. Yves Saint-Laurent Opium

Prvo imate Yvesa Saint-Laurenta, zatim imate modu, i onda dolazi Opium. Miris tog parfema kao da je iz nekog drugog veka jer parfemi u to vreme nisu imali voćne note koje danas puno koristimo. Ideja ovog parfema više nije skandalozna kao što je nekada bila, ali još uvek ima nešto posebno u njegovom nazivu.

Foto: Promo

5. Kenzo Flower by Kenzo

Ovo je orijentalni parfem. U sebi nosi gornje cvetne note i nešto vrlo puderasto, skoro kao miris kompaktnog pudera.

Foto: Promo

6. Chanel Coco Mademoiselle

Gotovo svaka žena koju poznajem imala ga je u jednom trenutku. On u sebi nosi samu srž ideje o Francuskinjama. Vrlo je suvremen, šik, elegantan. To je voćno-cvetni parfem koji pripada parfemskoj grupi chypre. Chypre parfemi vrlo su francuski. Oni su apstraktna grupa mirisa. Nisu agresivni, ali pomalo su misteriozni.

Foto: Promo

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram