Čitateljke Zadovoljne izabrale: On je najlepši Srbin svih vremena

Foto Nova.rs, ATA Images, Starsport

Jedan jedini!

Prošle nedelje od naših čitateljki smo tražile da izaberu ko je najlepši Srbin svih vremena i moramo reći da taj zadatak nije bio ni malo lak.

Na popisu su se našli muškarci za kojima žene lude godinama poput Žarka Lauševića i Zdravka Čolića a bilo je i onih mlađih kao što su Dušan Šušnjar i Miloš Biković.

Glasanje se sastojalo iz tri kruga a na kraju ankete imali smo 4391 glas. Može se reći da naše čitateljke nisu imale dileme kada je u pitanju pobednik jer je pokojni Dragan Gaga Nikolić ubedljivo osvojio prvo mesto i tako poneo titulu najlepšeg Srbina sa 1339 glasova.

Foto: Zoran Lončarević

Gaga „najveći šmeker Beograda“ je oduvek bio miljenik žena svih generacija. Autorka knjige „Gospodin mangup“ koja sadrži detalje iz života legendarnog glumca je možda najbolje opisala zbog čega je Gaga bio toliko privlačan svima.

„Njegovo biće je zaista bilo gospodsko. Gospodin je bio u maniru i načinu ponašanja, a mangup je bio u onome kako je umeo da napravi štos i što je voleo da se druži s mangupima iz kraja. On je umeo u bifeu Ateljea 212 da izvrće narodne pesme i da se svi smejemo. Pritom nikoga nikada nije uvredio“, rekla je autorka Radmila Stanković.

Iako je bio najveći miljenik žena, on je ceo život voleo samo jednu – pokojnu Milenu Dravić. U vreme kada su se sreli, Milena je već bila velika glumačka zvezda, a Dragan je tek počinjao karijeru. Upoznali su se na snimanju filma „Horoskop“, a iz druženja se kasnije rodila i ljubav. Nedugo potom, rešili su da otpočnu zajednički život.

Milena Dravić i Dragan Nikolić Foto:Zoran Lončarević

Venčali su se 1971. godine, tokom snimanja novogodišnjeg TV filma „Kako su se volele dve budale“, po tekstu Duška Radovića. U pauzi između snimanja, tražili su dodatnih sat vremena, otišli u opštinu Vračar i sklopili brak.

Velika ljubav dočekala je i starost. Kako je sama Milena jednom prlikom rekla, njihova ljubav je bila i ostala mnogo više od onoga što je napisano o njima i ostala je uvek ponosna na ono što su imali.

Gaga je imao veliku karijeru koja je trajala 50 godina a mnogi će ga pamtiti najviše po ulogama u filmovima „Život je lep“, „Nacionalna klasa“, „Ko to tamo peva“, „Balkan ekspres“, „Poslednji krug u Monci“, „Bure baruta“…

Foto: Printscreen YouTube/RTS Prikazuje

Publika ga je volela u serijama i emisijama „Maksimetar“, „Obraz uz obraz“, „Otpisani“, „Povratak otpisanih“, „Balkan ekspres“, „Porodično blago“, „M(j)ešoviti brak“, „Ranjeni orao“…

Zauvek će ostati upamćena njegova rola u mjuziklu „Kosa“ gde tumači lik Bergera. U JDP 1996. godine igrao je u legendarnoj predstavi „Bure baruta“, u ulozi Đoreta.

Poslednju ulogu odigrao je u filmu i TV seriji „Montevideo, vidimo se“.

„Sebi nikada nisam dozvolio da mislim da sam najbolji ili na neki način veliki. Mislim da je to svojstvo budala – verovati da si neko drugi!“, govorio je Dragan Nikolić, a bio je i ostao jedan od najvećih.

Gaga je preminuo 11. marta 2016. u 72. godini života, posle duge borbe od teške i opake bolesti.

Ovo je spisak svih muškaraca iz ankete i broj glasova koje su dobili:

Dragan Nikolić 1339

Dušan Šušnjar 813

Ivan Miljković 647

Miloš Timotijević 357

Vojin Ćetković 282

Žarko Laušević 221

Sale Đorđević 215

Zdravko Čolić 214

Miloš Biković 200

Predrag Danilović 103

***

Bonus video: Hana Selimović o golotinji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram