Ekstremne stvari koje su poznati radili da bi smršali

Foto: Hyperstar / Alamy / Alamy / Doug Peters / Alamy / Alamy / UPI / Alamy / Alamy / Profimedia

Evo dokle su spremni da idu zbog uloge.

Glumci su poznati po tome što ponekad idu u ekstreme kako bi se pripremili za ulogu. Ljudi poput Hita Ledžera, Hilari Svonk, Roberta De Nira i Kristijana Bejla bili su poznati po svojim glumačkim metodama koje umeju da idu u ekstrem.

Određeni glumci su prošli kroz ekstremne transformacije gubitka težine da bi se pripremili za ulogu. Često su umeli da idu do nezdravih i opasnih granica.
Nastavite da čitate da biste saznali o nekim od najekstremnijih načina na koje su glumci izgubili težinu za ulogu, imajući na umu da niko ne bi trebalo da isproba ove dijete u bilo kom svojstvu.

Mila Kunis ponovo je počela pušiti zbog ‘Crnog labuda’

Foto: Cross Creek Pictures / Phoenix P / AFP / Profimedia

Kunis je igrala balerinu u jezivom filmu iz 2010. godine „Crni labud“, a da bi se uklopila u ličnost balerine, Kunis je odlučila da smrša za tu ulogu. Kunis je jednom prilikom podelila da je izgubila nezdravu količinu težine i da nikome ne bi preporučila da uradi ono što je ona uradila za film.

„Reći ću vam samo ovo, ja ovo uopšte ne promovišem, ali pušila sam mnogo cigareta i jela sam ograničenu količinu kalorija“, podelila je Kunis. „Uopšte ne zagovaram ovo. Bilo je užasno.“

En Hatavej je jela ovsene kaše za ‘Jadnike’

Foto: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Hatavej je izgubila ukupno 11 kilograma zbog uloge Fantine u filmu „Jadnici“. Iako su svi hvalili njenu glumu u filmu, zvezda je bila podvrgnuta opasno nezdravoj ishrani kako bi izgubila težinu.

Kako navodi Vogue, Hatavej je jela samo dve ovsene kaše dnevno kako bi izgubila težinu. „Morala sam da budem opsesivna oko toga – ideja je bila da izgledam kao da sam blizu smrti“, rekla je ona za Vogue.

Kristijan Bejl je jeo jabuku dnevno za ‘Mašinistu’.

Foto: FILMAX / Castelao Producciones / / AFP / Profimedia

Bejl je možda jedan od najekstremnijih glumaca kada je u pitanju transformacija tela za ulogu. On je navikao da mršavi i da se goji za filmove, ali transformacija tela koja je najviše privukla publiku je njegov gubitak težine od 55 kilograma za „Mašinistu“ – film o čoveku koji se bori sa nesanicom.

Da bi smršao, Bejl je svaki dan pio crnu kafu i jeo jednu konzervu tunjevine sa jednom jabukom. Iako je ovaj ekstremni gubitak težine funkcionisao, nije iznenađenje da nešto poput ovoga može da izazove zdravstvene probleme. U stvari, Bejl sada priznaje da njegove prethodne metode transformacije za ulogu moraju da prestanu. On je za „Sunday Times“ 2019. rekao: „Ne mogu da nastavim to da radim. Zaista ne mogu. Smrt me gleda u lice“.

Zoi Kravic je jela glinu za ‘Put promene’

Foto: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

Zoe Kravic je 2015. godine igrala ulogu nekoga ko je bulimičan i anoreksičan za film pod nazivom „Put promene“. Zvezda je morala da smrša za ulogu, što je uradila uz ekstremnu detoksikaciju.

„Pokušala sam da to uradim na što zdraviji način, iako to nije zdravo. Na kraju sam pila glinu, jer ti čisti telo i puni te. Jela sam teglu pasiranog povrća dnevno i trčala sam.“

Metju Mekonahi je jeo puding za ‘Poslovni klub Dalas’

Foto: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

Mekonahi je izgubio 23 kilograma za film „Poslovni klub Dalas“ iz 2013. godine, gde je glumio čoveka sa HIV/AIDS-om 80-ih. Da bi izgubio toliko kilograma za samo pet meseci, Mekonahi je usvojio čudnu dijetu od ribe, povrća, belanaca i pudinga od tapioke (korenasto povrće).

„Pronašao sam puding od tapioke, i pronašao sam najmanju malu starinsku kašiku u Nju Orleansu, malu kašičicu šećera, i jeo bih ga s tim da bi trajao duže“, kaže Mekonahi.

***

BONUS VIDEO: Čuvari plaže, nekad i sad

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram