Najskuplje srpske svadbe: Jednu mladu kupovali kao u filmu – koferom punim para

Poznati 12. avg 202208:33 > 08:46
Foto: Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Na ove svadbe su potrošeni milioni.

Najskuplja venčanja poznatih ličnosti iz Srbije su bila veoma glamurozna i za njihovu organizaciju se nije štedelo novca.

Mnogi uticajni ljudi su uveličali ova slavlja, a neke je čak prenosila i televizija. Ovo su srpske svadbe o kojima će se zauvek pričati.

Lepa Brena i Slobodan Boba Živojinović

Lepi Brena i Boba, venčali su se 1991. Venčanje je održano u hotelu „Interkontinental“ u Beogradu. Pevačica nije štedela na odeći, već je odabrala dizajnersku haljinu modne kuće „Dior“.

Na svadbi je bilo prisutno oko 500 gostiju. Većina zvanica su uglavnom bile javne ličnosti, kako iz šoubiza tako i iz sporta. Tom prilikom mladenci su dobili zanimljiv poklon, reč je o automobilu „Mercedes“.

Bidermajer je uhvatila pevačica Dragana Mirković, dok je za ovu luksuznu svadbu čak i prekinut prenos dnevnika.

Brena i Boba su u braku dobili dva sina, Stefana i Viktora, dok Boba iz prethodnog braka ima sina Filipa. Par je prošle godine proslavio 30 godina braka.

Svetlana Ceca i Željko Ražnatović Arkan

Ceca i Arkan su se venčali 1995. godine, a njihovo venčanje je izazvalo veliko interesovanje javnosti. Venčanje je, kao Brenino i Bobino, održano u hotelu „Interkontinental“. O njihovoj ceremoniji izveštavali su svi mediji širom Balkana, čak su i „BBC“ i „CNN“ pomno pratili i obaveštavali javnost o detaljima venčanja.

Venčanje je direktno prenosila televizija. Svatovi su otišli ​​po mladu iz Beograda u Žitorađe, odakle je pevačica rodom, a njena sestra Lidija Ocokoljić bila je zadužena za „prodaju mlade“.

Arkan je prvo dao nekoliko nemačkih maraka, a kada je Lidija rekla da to nije dovoljno, Ražnatovićeva je pozvala momka koji je pred njim otvorio torbu u kojoj je bila ogromna suma novca i dijamantska narukvica.

Mladoženja je skinuo zlatni sat i vredan prsten, a to su učinili i njegovi prijatelji i poklonili ih nevestinoj sestri.

Danima se procenjivala vrednost svih stvari koje je Lidija dobila, i na kraju se zaključilo da je iznos premašio pola miliona maraka. Lidija je takođe uhvatila bidermajer.

Foto: EPA PHOTO EPA/MILOS JELESIJEVIC

Na svadbi su pevali mnogi pevači i pevačice, poput Ane Bekute, Mire Škorić, Džeja, Šabana Šaulića i mnogih drugih.

Aleksandra i Andrej Meljničenko

Par se venčao 2005. godine u Nici, a svadba je koštala oko 20 miliona evra.

Venčanje je propraćeno u medijima, a zbog njega je venčanje Bekamovih, koje se u tom trenutku smatralo najglamuroznijim, palo u senku.

Na venčanju su pevale velike svetske zvezde Kristina Agilera, Vitni Hjuston, Hulio i Enrike Iglesijas.

Medeni mesec su proveli na krstarenju Crvenim morem i to je bio poklon Andrejevog kuma.

Jelena i Said Bin Drai

Manekenka Jelena Jakovljević i arapski milioner šeik Said bin Drai venčali su se 2008. na njegovom porodičnom imanju, nedaleko od Dubaija.

Na venčanju je bilo oko 300 zvanica, dok je specijalna gošća bila Svetlana Ceca Ražnatović, ali ona nije pevala na svadbi.

Venčanje je bilo toliko luksuzno i skupo da je nemoguće proceniti njegovu vrednost. Jelena i Said imaju ćerku Asju i sinove Hilala i Hamdana.

Jelena Karleuša i Duško Tošić

Venčanje je održano u hotelu „Prezident“, u Kovilovu. Jelena je sama kreirala venčanicu koju je nosila, dok su mladenci razmenili burme marke „Bulgari“.

Prostor je bio pažljivo uređen, a sve je izgledalo veoma glamurozno. Svadbu je obeležio Duškov skok u bazen, dok je Jelena specijalno za Duška otpevala čuvenu pesmu „Zajdi, zajdi“. Nažalost, taj brak je ove godine okončan razvodom.

***

Bonus video: Kako izgleda buket od 500 evra, Kraljevski aranžman u studiju Probudi se

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram