Zvezde čije su venčanice privukle veću pažnju od venčanja

venčanice poznatih
Foto: Instagram / ddp USA / Profimedia, Keystone / Zuma Press / Profimedia, Anwar Hussein / PA Images / Profimedia

Haljine o kojima se i danas priča.

Kao i svaka devojka, i poznate žene bi da zablistaju na svom venčanju. Neke su otišle i korak dalje jer su izabrale venčanice za sva vremena.

Elizabet Tejlor, 1959.

Četvrto venčanje Elizabet Tejlor bilo je jedno od najskandaloznijih u Holivudu jer se šuškalo da se udala za muža svoje prijateljice.

Priča se da je baš zato legendarna glumica odlučila da ne nosi tradicionalnu belu haljinu, pa je umesto nje obukla zelenu svilenu haljinu sa kapuljačom i dugim rukavima.

Prisila Prisli, 1967.

Foto: Keystone / Zuma Press / Profimedia

Venčanica Prisile Prisli izgledala je kraljevski. Bela haljina bila je ukrašena biserima, tijarom i velikim velom od tila.

Bilo je glasina da je Prisila sama napravila haljinu, ali je naknadno rekla da ju je na brzinu kupila u robnoj kući.

Pipa Midlton, 2017.

Pipa Midlton Foto: Anwar Hussein / PA Images / Profimedia

Pipa Midlton se udala 2017. i tom prilikom nadmašila sebe. O njenoj haljini sa visokom kragnom i kratkim rukavima se i danas priča i uzor je mnogim mladama.

Britanski dizajner Džajls Dikon rekao je da su morali da ručno prišiju svilenu čipku na haljinu kako bi stvorili iluziju kroja bez šavova, dok je grudnjak ukrašen bisernim vezom.

Solandž Nouls, 2014.

Foto: Instagram / ddp USA / Profimedia

Bijonsina sestra je poželela da obuče nešto i efektno i udobno.

Tako je na svom venčanju 2014. nosila elegantno, ali jako prijatno odelo u kom je čak s lakoćom vozila bicikl.

Hilari Svonk, 2018.

Venčanje Hilari Svonk i biznismena Filipa Šnajdera održano je u Santa Lusiji u Kaliforniji 2018. Glumica je za proslavu odabrala haljinu Eli Saab. Za izradu haljine bilo je potrebno oko 150 sati. Venčanica je bila urađena od 25 metara čipke, osam metara svilenog šifona i šest metara svile, prenosi Bright Side.

Svonk je priznala da je želela da obuče romantičnu haljinu „koja je vanvremenska kao šumarak sekvoje u kom će se venčati“. Rezultat je premašio njena očekivanja.

Šeron Tejt, 1968.

Glumica Šeron Tejt udala se za filmskog reditelja Romana Polanskog u Londonu 1968. Mlada je dizajnirala svoju žutu mini-haljinu sa visokim izrezom. Uspela je da stvori spoj holivudskog glamura i raskalašnog Londona, trend druge polovine 1960-ih kada je nešto novo i moderno zaista vredelo.

Tejt je ukrasila kosu cvećem i stavila krejon na oči.

Gven Stefani

Gven Stefani se 2021. udala za Blejka Šeltona na njegovom ranču u Oklahomi. Nosila je haljinu kreatorke Vere Vang.

Dizajnerka je njenu zadivljujuću višeslojnu haljinu od tila i golih ramena nazvala „modernom minimalističkom konstrukcijom“.

BONUS VIDEO: Kako da nanesete bronzer, a kako rumenilo

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram