Najbogatije Srpkinje imaju jednu zajedničku crtu

Foto: Palace Lee / Matrixpictures.co.uk / Matrixpictures / Bertrand-Hillion Marie-Paola / Abaca Press / Profimedia/E-Stock/Aleksandar Nalbantjan/Zoran Lončarević

One su upecale svetske milionere.

Ove Srpkinje nisu same napravile svoj novac već su se obogatile udajom. Mnoge od njih su živele život prosečne devojke iz Srbije ali sada nakon udaje, plivaju u novcu i žive život na visokoj nozi. Neke se mogu svrstati i u najbogatije žene na svetu, poput Sandre Meljničenko, koja je skoro dospela i na Forbsovu listu najbogatijih.

Sandra Meljničenko

Na vrhu liste se nalazi nekadašnja članica grupe „Models“, čiji je suprug poznati ruski oligarh Andrej Meljničenko.

Foto: Richard Young / Shutterstock Editorial / Profimedia

On je na svoj 50. rođendan prepisao njoj celokupno bogatstvo i vlasništvo nad dve najveće svetske kompanije za proizvodnju uglja i đubriva i time se Sandra našla na listi najbogatijih žena na svetu, sa bogatstvom procenjenim na čak 23,8 milijardi dolara.

Ona je tada postala i najmlađa među deset najimućnijih žena na svetu, zauzevši osmo mesto na listi magazina „Forbs“.

Ivana Berendika

Još jedna bivša članica grupe „Models“ koja je devedesetih žarila i palila Srbijom, udata je za američkog biznismena Tomasa Jermoluka, jednog od osnivača Gugla. Ivana je pre udaje bila manekenka, a sada se bavi modnim dizajnom, te dizajnom nakita i ramova za ogledalo.

Na sajtu u njenom opisu stoji: „Odrastajući u komunizmu, nisam bila izložena umetnosti, ali sam bila otvorenog uma za nove ideje i tu prijemčivost još uvek gajim. Dolazak u Majami 2005. godine bio je važan trenutak za moj rast.”

Jelena bin Drai

Jelena Jakovljević Bin Drai je bivša manekenka i misica, kao i modna dizajnerka. Ona je 1998. godine proglašena za mis Jugoslavije, mis fotogeničnosti i mis interneta. Ušla je u istoriju jer je osvojila tri od pet titula na jednom izboru, a iste te godine je na svetskom takmičenju ostala bez plasmana.

Studirala je arhitekturu, ali se tome nikada nije do kraja posvetila. Ima završene master studije ekonomije, a udala se za Saida bin Draija sa kojim ima četvoro dece.

Ivana Božilović

Ona se kao dete preselila sa svojim roditeljima u Čikago. Sada je udata za Endrua Fajerstona, praunuka osnivača kompanije za proizvodnju guma. U braku su petnaest godina i zajedno imaju troje dece.

Anika Božić

Anika Božić je iz Sremske Mitrovice, a udajom za Jusufa Al-Saraja je dobila nadimak ‘arapska princeza’. Anika Božić je naša bivša manekenka koja je radila i kao novinarka, međutim za oko javnosti zapala je upravo udajom za milionera Jusufa Al-Saraja. Ona se bavila modelingom, a sada je vrlo uspešna blogerka i vlasnica brenda, dok je njen suprug Jusuf vrlo uspešan poslovan čovek.

Ona živi na relaciji Kairo – Pariz, a s obzirom na to da je rođena u Sremskoj Mitrovici često svraća u našu zemlju kako bi videla ljude koje voli, a i kako bi njen sin provodio vreme sa porodicom.

Marijana Mateus

Sa samo 17 godina, Marijana je započela vezu sa Miodragom Kostićem, starijim 12 godina. Dobili su troje dece – sina Aleksandra i ćerke Dajanu i Anđelu. Nakon razvoda od Kostića, udala se za nemačkog fudbalera Lotara Mateusa, a nakon razvoda i dalje koristi njegovo prezime. Njene trenutne adrese su Beograd, Budimpešta i London.

Bonus video: TOP 10 najlepših devojaka i žena tenisera

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram