Kako se oblače najbogatije žene na svetu

Foto:Guy Bell / Shutterstock Editorial / Profimedia/Jean-Marc Lhomer / Bestimage / Profimedia/SVEN HOPPE / AFP / Profimedia

Skloni smo da pomislimo kako samo osobe koje su od glave do pete u markiranoj garderobi imaju mnogo novca. Međutim, kada pogledamo autfite najbogatijih žena, shvatimo da njihova garderoba ne šalje poruku "gledaj u moje firmirane komade".

Izdvojili smo pet žena od čijih cifara u bankovnom računu može da vam se zavrti u glavi, i proverili šta nose.

Fransoaz Betenkort Majers

Prvo mesto, kao najbogatija žena na svetu, na Forbsovoj listi zauzela je vlasnica kompanije L’Oreal. Sa svojih 73,6 milijardi dolara, može da uđe u bilo koju prodavnicu na svetu i pokaže prstom šta hoće i to sistemom „od do“. Umesto toga, nosi običan, klasičan teget sako i uz njega menja šalove i marame. Nema kaiša sa velikim zlatnim slovom G, niti LV obeležja.

Foto: VILLARD / Sipa Press / Profimedia
Foto: ALAIN JOCARD / AFP / Profimedia

Mekenzi Skot

Bivša supruga Džefa Bezosa, vlasnika Amazona, ima oko 53 milijarde dolara. Nakon razvoda, udala se ponovo za jednog nastavnika, a milijarde i milijarde dolara dala je u dobrotvorne svrhe.

Njen stil je sveden – jakna od džinsa uz jednostavnu haljinu ili siva majica i džins su samo neki od primera.

Foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia
Foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Alis Valton

Foto: Guy Bell / Shutterstock Editorial / Profimedia
Foto: Rick T. Wilking / Getty images / Profimedia

Alis Valton je ćerka Sema Valtona, osnivača “Walmarta”. Ne samo da je nasledila bogatstvo od oca, nego je i sama izgradila ime radeći u finansijama. Njeno bogatstvo iznosi oko 61 milijardu dolara. Elegancija joj je važna, ali opet ništa ne odaje utisak jedne od najbogatijih žena sveta.

Suzan Klaten

Suvlasnica firme BMW, Suzan Klaten, važi za najbogatiju Nemicu. Njeno bogatstvo iznosi negde oko 25 milijardi dolara i ima 59 godina. Kao i ostale bogate, poslovne žene, Suzan se uvek oblači svedeno i klasično.

Foto:SVEN HOPPE / AFP / Profimedia

Tatjna Bakalčuk

Najbogatija žena u Rusiji, Tatjana Bakalčuk, pre svog vrtoglavog uspeha bila je profesorka u školi. Ona je redak slučaj bogatašice koja je to postala bez ikakvog iskustva u biznisu ili nasledstva. Njena kompanija za onlajn kupovinu „Wildberries“ je trenutno u rangu Amazona i ima tendenciju da postane najveći sajt za onlajn kupovinu. Tatjana je ipak zadržala svoj ležeran stil i u javnosti se pojavljuje u sasvim običnoj odeći.

Foto: Alexander Shcherbak / TASS / Profimedia
Foto: Alexander Ryumin / TASS / Profimedia

 

Džulija Koh

Kada je njen suprug, Dejvid Koh, preminuo 2019. godine, Džulija je nasledila ogromno bogatstvo. Posvetila se humanitarnom radu i donacijama za istraživanja u medicini, pa deo svog bogatstva od 32,5 milijardi dolara ulaže i u dobrotvnorne svrhe.

Foto: Zach Hilty/BFA / Shutterstock Editorial / Profimedia

 

***
Bonus video: Paparaco lov na poznate

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram