Dirljiva poruka Radeta Šerbedžije iz prodatog stana u Rijeci

Poznati 06. feb 202209:13 > 09:34
Rade Šerbedžija Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Rade Šerbedžija, legendarni glumac, podelio je svoja razmišljanja s prozora stana u Rijeci, koji je odlučio da proda. On je imao vredna zapažanja o protoku vremena, kao i ljudskoj prirodi.

Šerbedžija je objavio snimak iz stana, koji više neće biti u vlasništvu njegove porodice.

„Ovo je moje omiljeno mesto u našem riječkom stanu. Sedeti ovdje pokraj prozora, obično tu nešto pišem. Gledam kroz prozor, gledam u ovo naše austrijsko bečko hrvatsko pozorište, zamišljam razne stvari, posmatram život kroz prozor“, govori Rade na video snimku.

Glumca je ta lepa navika, gledanja kroz prozor, podsetila na susret slikara Miće Popovića i Voje Stanića.

Popović je hteo da kupi sliku svog kolege, ali mu je Stanić umesto toga ponudio pogled s njegovog prozora u Herceg Novom – koji bi ga inspirisao za najlepše delo na svetu.

„I tako i ja sedim za ovim prozorom i razmišljam, mislim ovako, juče je Lenka prodala naš stan, ovaj riječki. Juče je bio 2.2. 2022., važan dan. Jedan u hiljadu godina, kao što je verovatno bio 1.1. 1011. Razmišljam kako ti dani prolaze i vreme, i razmišljam što će se desiti 2222 godine, nakon dvesta godina. Koja će to imena, iza našeg sveta kojeg znademo, koja su zvučna, koja su slavna, preživeti. Koga ćemo se sećati, koga će se sećati, i mislim si kako sve tako brzo prolazi kao tren kao san. Mislim si zašto ljudi onda žele da grade, da otimaju da imaju, da su agresivni, da mrze, da ratuju, da ubijaju kada sve tako brzo prolazi“, bio je uvid glumca, preneo je Večernji.

***

Bonus video: Robert de Niro – veliki glumac i oskarovac

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram