Kako danas izgleda Nastasja Kinski, glumica burnog života

Poznati 31. jan 202215:32 > 15:38
Nastasja Kinski
Foto: RKO Pictures / Universal Picture / AFP / Profimedia

Nastasja Kinski, legendarna glumica evropske i američke kinematografije, obeležila je jednu epohu. Ćerka čuvenog Klausa Kinskog očaralavala je svojom lepotom i talentom, a i danas, u 61. godini, izgleda jednako graciozno kao nekada.

Nastasja je ime dobila po liku iz dela Dostojevskog, „Idiot“. Roditelji su joj se razveli kad je imala sedam godina.

Živela je sa majkom u Minhenu, a posećivala je ozloglašenog oca u Venecueli. Materijalno stanje njene porodice je tih dana bilo mnogo niže od proseka, pa je morala da krade hranu i stvari u prodavnicama, da koristi gradski prevoz bez karte, bežeći od konduktera.

Radila je razne poslove – od čistačice i do trenera životinja u cirkusu. Živela je sa majkom u komuni.

Foto: Marechal Aurore/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Najzad je počela da radi kao model. Uspela je da dobije ulogu u filmu Vima Vendersa „Pogrešan potez“, gde je prikazana u toplesu – a imala je samo 12 godina. Nage scene snimila je i za druge filmove, pre nego što je napunila 15.

Kinski je kasnije izjavila da se osećala eksploatisanom od strane filmske industrije. U intervjuu za W, rekla je: „Da sam imala nekoga da me zaštiti ili da sam imala više samopouzdanja, ne bih prihvatila određene stvari. Stvari sa golotinjom. A iznutra me je samo razdiralo.“

Foto: John MACDOUGALL / AFP / Profimedia

Upoznala je reditelja Romana Polanskog na zabavi 1976. On ju je pozvao da studira glumu u Sjedinjenim Državama i ponuđena joj je glavna uloga u njegovom nadolazećem filmu, „Tes“. Film je osvojio brojne nagrade.

Godine 1981. Ričard Avedon je fotografisao Kinski sa pitonom oko njenog golog tela. Slika, koja se prvi put pojavila u izdanju američkog Vogue 1981. godine, objavljena je kao poster i postala bestseler, dodatno potvrdivši njen status seks simbola.

Kinski je ponovo sarađivala sa Vendersom za film „Pariz, Teksas“ iz 1984. To je jedan od njenih najcenjenijih filmova do sada, a osvojio je glavnu nagradu na Filmskom festivalu u Kanu.

Sredinom osamdesetih, Kinski je upoznala egipatskog režisera Ibrahima Musu. Venčali su se 10. septembra 1984. Zajedno imaju dvoje dece.

Brak je došao do kraja 1992. Do 1995. Kinski je živela sa muzičarem Kvinsijem Džonsom. Dobili su ćerku koja je danas manekenka.

Poslednji put se pojavila na filmu 2013. godine, u ostvarenju „Sugar“.

Njena sestra, Pola Kinski, optužila je njihovog oca da ju je silovao u detinjstvu.

***

Bonus video: Šajlo Džoli Pit – Ćerka Anđeline Džoli je najslobodnije dete Holivuda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram