Zanosna Ornela Muti u 66. godini izgleda bolje nego ikad

Poznati 02. feb 202211:01 > 11:25
Foto: Dean Film / AFP / Profimedia

Ornela Muti je jedna od najlepših italijanskih glumica svih vremena. Ona danas ima 66 godina i potpuno novo interesovanje - proizvodnju kanabisa.

Ornela Muti je rođena u Rimu, kao Frančeska Romana Riveli. Njen otac je bio novinar, a majka je radila kao vajarka. Ima sestru bliznakinju Klaudiju.

Zvezda italijanske kinematografije takođe ima ruske korene – njena baka i deda po majci preselili su se iz Sankt Peterburga u Estoniju, a zatim u Italiju.

Kada je Ornela imala samo deset godina, njen otac je umro. Njena majka je ostala sama sa ćerkama, a porodica je jedva sastavljala kraj s krajem.

Glumica je tada krila od svoje majke da je počela da pozira gola u umetničkoj školi – ali i za muške časopise. Za to se pročulo, pa je nastao skandal i umalo je izbačena iz škole. Ali administracija je Orneli dala drugu šansu zbog nevolje njene porodice.

Njena starija sestra Klaudija, koja je sanjala da postane filmska glumica, otišla je na kasting za film „Najlepša žena” Damijana Damijanija i povela Frančesku sa sobom.

Klaudija nije dobila ulogu, ali je Ornela izabrana. Damijani je bio taj koji je došao na ideju da joj izmisli pseudonim Ornela Muti. To je bio neophodan korak, jer je u to vreme već postojala poznata ličnost u italijanskoj kinematografiji po imenu Rivela. Ornela je imala samo 14 godina.

Prekretnica u karijeri postala je njena gluma u ​​“La Derniere femme“ (1976). U ovom filmu glumica je dobila složeniju ulogu, zbog čega su je poredili sa Sofijom Loren i Đinom Lolobriđidom. Pored italijanske kinematografije, Muti je glumila u brojnim evropskim filmovima, među kojima je i naučnofantastični blokbaster „Fleš Gordon“ (1980).

Na početku glumačke karijere, Ornela Muti se zaljubila u mladog Italijana, a posle nekog vremena je zatrudnela. Ali, partner ju je ostavio nakon što je odbila da abortira. Ornela nikada nije rekla njegovo ime. Poznato je da je bio oženjen, a i da je njegova žena u isto vreme bila trudna.

Glumica je rodila ćerku Naike, a godinu dana kasnije se udala za Alesija Orana, koji je bio njen kolega glumac u prvom filmu. Raskinuli su, a Alesio je svima rekao da on nije otac Naike. To je narušilo reputaciju glumice.

Drugi suprug Ornele Muti je bio Federiko Fakineti, producent. Glumica je s njim dobila dečaka Andreu i devojčicu Karolinu. Nakon nekog vremena ispostavilo se da se njen muž bavio finansijskim prevarama. Muti je pristala da plati Federikove dugove u zamenu za razvod.

Ornela Muti se treći put udala 1998. godine za plastičnog hirurga Stefana Pikola. Bio je 10 godina mlađi od nje, ali to nije uticalo na njihov brak i zajedno su bili do 2008.

Danas je glumica u vezi sa stručnjakom za marketing Fabrisom Kerherveom. Zalaže se za legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe, a u septembru prošle godine je najavila da će sa ćerkom pokrenuti proizvodnju kanabisa.

Ovih dana vodi festival u San Remu, gde je izazvala veliko interesovanje zbog fotografije sa ćerkom na kojoj obe nose ogrlice sa listom marihuane. Tim povodom je rekla: „Svakako ne delim ljudima po festivalima džoint. Ja sam za upotrebu kanabisa u medicinske svrhe, a ne za rekreativno korišćenje.“

***

Bonus video: Monika Beluči

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram