Dijeta uz koju je Šarliz Teron skinula 15 kilograma

šarliz teron
Foto: MiamiPIXX/VEM/SBMF / Backgrid USA / Profimedia

Kako joj je uspelo?

Južnoafrička glumica Šarliz Teron svojevremeno je iskreno progovorila o problemima s depresijom koji su počeli da je muče nakon snimanja filma „Tully“, ali i načinu na koji je vratila telo u vrhunsku formu.

Za ulogu je morala da se ugoji više od 15 kilograma, a iako je zbog slične dramatične promene u težini već dobila Oskara, ovoga puta je skidanje kilograma išlo puno sporije.

Foto: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

U filmu „Tully“ ona tumači glavnu žensku ulogu, Marlo, potpuno iscrpljenu majku troje dece, od kojih je jedno novorođenče. Od brige za decu, spremanja, pranja, pripremanja večere i ostalih kućnih poslova, Marlo jedva dočeka veče.

Nakon svega, Šarliz je bez zadrške progovorila o tome kako je posle snimanja skidanje kilaže išlo puno teže nego nakon filma „Monster“, te je počela da pada u depresiju.

Činjenica jeste da se s godinama metabolizam usporava, ali Šarliz se pridržavala klasičnih preporuka i uspešno vratila u top formu uz nekoliko zdravih navika.

Ishranu je bazirala na svakodnevnom konzumiranju sirovog voća i povrća, a pošto obožava crveno meso., najdraža kombinacija joj je odrezak s jajima, piše ddl.rs.

U saradnji s nutricionistom, pridržavala se dnevnog menija koji je istovremeno zasićuje i ubrzava metabolizam, a izgleda ovako:

Doručak: 50 g tunjevine, paradajz, zelena salata i dve kriške hleba s mekinjama

Ručak: tost, riblji odrezak s kašikom paradajz sosa, salata od zelenog povrća s limunovim sokom, sveže voće (pomorandža, jabuka, banana ili tri šljive)

Večera 1: 250 g piletine na žaru, pečeni paradajz, mladi pasulj, 50 g pečuraka kuvanih u malo pileće supe, salata od zelenog povrća s limunovim sokom i jogurt

ili

Večera 2: 75 g nemasnog prženog mesa u umaku, 125 g krompira, salata od kupusa i celera i sveže voće

BONUS VIDEO: Keto – savršena dijeta za Srbe

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram