Chanel venčanica grčke princeze je najnežnija modna bajka

Poznati 31. okt 202111:41 > 11:42
Foto: PPE / ddp USA / Profimedia

Nina Flor se udala za sina kralja Konstantina II i kraljice Ane-Mari, princa Filipa, na ceremoniji u Atini. Par je prethodno imao dve ceremonije venčanja u Švajcarskoj i Velikoj Britaniji. Mlada je nosila Chanel venčanicu romantičnog kroja.

Nina, nova grčka princeza, nosila je belu svilenu haljinu modne kuće Chanel.

Venčanica sa V-izrezom imala je mašnu napred i plisiranu suknju – a Nina je u njoj izgledala nežno, romantično i bajkovito.

Foto: PPE / ddp USA / Profimedia

Upotpunila je izgled drevnom tijarom koja pripada kraljici An-Mari, njenoj svekrvi.

Tijara ima fascinantnu istoriju. Danska kraljica Ingrid naručila je da se napravi od seta broševa koje je nasledila od svoje bake, kraljice Viktorije od Švedske.

Tadašnja princeza An-Mari od Danske je tijaru dobila za 18. rođendan 1964. godine. Postala je kraljica Grčke nakon udaje za kralja Konstantina II, a tijaru je ustupala kraljevskim nevestama tokom godina.

Nosila ju je princeza Mari-Šantal na svom venčanju za prestolonaslednika Pavla 1995. godine, kao i princeza Tatjana na venčanju sa princom Nikolasom 2010. godine.

Foto: PPE / ddp USA / Profimedia

Grčka kraljevska porodica nema političku moć u Grčkoj, a kralj Konstantin je decenijama živeo u egzilu.

Ninin otac, Tomas Flor, osnovao je luksuznu privatnu avio-kompaniju VistaJet 2004. Njena majka, Katarina Konečni, bila je urednica ruskog izdanja magazina Vogue i kreativna direktorka u kompaniji Faberge. Nina je radila za svog oca, a zatim je otvorila luksuzni resort na ostrvu Bengera kod obale Mozambika.

***

Bonus video: Vilhelmštajn – najlepše ostrvo u Nemačkoj idealno za venčanja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram