Naida je nekad bila imam Ramiz: „Ne možete da mi sudite, niste Bog“

Foto:Screenshot/TikTok/naidamujkanovic

"Transformacija se desila od imama do žene jer sam ja tako želela."

Naida Mujkanović, nekada Ramiz, i Sanin Musa, bivši imam, bili su gosti kod Senada Hadžifejzovića u Centralnom dnevniku, jednoj od najpopularnijih emisija u BiH. Naida je transrodna osoba koja se nekada zvala Ramiz i u to vreme je bila imam, odnosno sveštenik.

„Gde je nestao imam”, upitao je Musa na početku razgovora Naidu, a ona odgovorila: „Imam je ostao u nekom prošlom vremenu, u kojem je bio i u kojem je trebao da bude“.

Naida ga je potom upitala „A, gde je nestao efendija”, na šta je Sanin rekao da je efendija tu „i da će biti do smrti“.

„Ali, opet ne znam s kim razgovaram – jesi li Ramiz, imam ili Naida“, pitao je Sanin, a Naida odgovorila: „Sada razgovaraš s Naidom jer Ramiz sigurno ne bi razgovarao s tobom jer nije bio transrodna osoba“.

@naidamujkanovic ♬ Originalton - MUSⵊCC.SC OFFⵊCⵊAL

„Jesi li ti neka podvojena ličnost”, upitao je Musa, a Naida odgovara: “Nisam, vi ispred sebe vidite top ribu“. „Ja možda gledam, a ne vidim“, uzvratio je Sanin.

Naida je istakla da joj nije jasno zašto se Sanin toliko bori protiv LGBT populacije i utvrdila je to možda zbog političkih poena.

„Transformacija se desila od imama do žene jer sam ja tako želela. Ne bih bila ovo danas bez Božje odredbe. Vi ne možete da sudite jer niste Bog. Šta danas imamo, ispred džamije se prodaje droga. U džamiju idu kriminalci. Ovo danas nije islam, ja to ne podržavam“, izjavila je Naida Mujkanović.

„Nisam očekivao da ću videti efendiju u ženskom izdanju. Da me Alah sačuva”, izjavio je Sanin Musa.

@naidamujkanovic ♬ original sound - Naida Mujkanovic

Naida, već nekoliko meseci uzima hormonsku terapiju koja prethodi hirurškoj operaciji promene pola. Kako je rekla jednom prilikom u razgovoru za „Avaz“, još kao dete znala je da je drugačija. U početku je sumnjala da je gej, ali su dileme otklonjene već pri prvom pokušaju emotivne veze sa gej osobom.

Danas je transrodna osoba koja živi i radi u Sarajevu. Rođena je u Nemačkoj, gde je kao dečak dobila nadimak Franc.

„Transformacija se desila iz imama u ženu jer sam ja to želela. Ne bih bila ovo danas bez Božje odredbe“, rekla je ona svojevremeno u jednom intervjuu.

Živi i radi kao frizerka u Sarajevu.

Bonus video: Top 10 svetskih lepotice bez šminke

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram