Akcija Libresse i inicijative „Roze zastava“ oduševiće devojke u Subotici i Novom Sadu

Foto:Promo/Libresse

Jeste li znali da je u Republici Srbiji donedavno bilo samo 13 fakulteta na kojima studentkinje imaju pristup besplatnim higijenskim ulošcima?

Ekonomski, Građevinski i Učiteljski fakultet na mađarskom jeziku su se pridružili ovom nizu zahvaljujući akciji koju su zajedničkim snagama sproveli Libresse i Ženska inicijativa ,,Roze Zastava’’.

Foto:Promo/Libresse
Foto:Promo/Libresse

U ponedeljak, 16. oktobra, uručeni su paketi uložaka i dispanzeri koji su instalirani u ženskim toaletima ovih subotičkih fakulteta. Takođe, ova donacija je obuhvatila i ženski studentski dom ,,23. oktobar’’ u Novom Sadu. Procenjuje se da će ova količina higijenskih uložaka biti dovoljna za godinu dana, pružajući studentkinjama i stanarkama ženskog doma neophodne resurse za brigu o svom zdravlju i udobnosti.

Libresse nastoji da kontinuirano podstiče napredak u domenu ženskog zdravlja, i da time dodatno opravda sve poverenje koje dobija od mnogih žena širom sveta. S obzirom na to da je problem nedostatka menstrualnih higijenskih proizvoda na javnim mestima sve uočljiviji, ova inicijativa i donacija su se prirodno razvile kao odgovor na takvu situaciju.

Foto:Promo/Libresse

Saradnja između Libresse-a i Ženske inicijative ,,Roze Zastava“ predstavlja još jedan korak napred ka unapređenju ženskog zdravlja i dobrobiti u Republici Srbiji. Verujemo da će ova donacija, koja podržava mnoge žene u oblasti obrazovanja, služiti kao podsticaj i inspiracija drugima da doprinesu tome da se žene uvek osećaju sigurno, udobno i odvažno.