Zaštita kao statusni simbol: Kako izgleda maska od 100 evra

Foto: Isabel Infantes / PA Images / Profimedia

Luksuzni modni brend "Burberry" u svoju ponudu je uvrstio i zaštitne maske, a njihova cena je neverovatnih 90 funti, odnosno 100 evra.

Zaštitne maske izgleda postaju stvar prestiža i još jedan statusni simbol – sve čuvene modne kuće su počele da ih proizvode.

Britanski brend „Burberry“ najnoviji je u nizu onih koji su kreirali luksuzne maske dizajnirane u njihovom prepoznatljivom printu.

Foto: Burberry via Bestimage / Bestimage / Profimedia

Maske se proizvode na ekološki prihvatljiv način, navodi se na sajtu brenda, a 20% prihoda će otići u fond koji je „Burberry“ osnovao u aprilu, ubrzo nakon što su počeli da proizvode i isporučuju ličnu zaštitnu opremu za britanske zdravstvene radnike. Navode i da su njihove maske „poboljšane antimikrobnom tehnologijom“, rastućim trendom u proizvodnji tkanina koji je stekao popularnost tokom pandemije.

Foto: Burberry via Bestimage / Bestimage / Profimedia

Pročitajte još:

Mnogo drugih modnih brendova takođe je lansiralo zaštitne maske za lice. Britanske modne kuće Halpern, Julien Macdonald, Liam Hodges, Mulberry, Raeburn i Rixo takođe su dizajnirali maske, a 100% profita odlazilo je u dobrotvorne svrhe. Nekoliko brendova, uključujući Marine Serre i Off-White, proizvodili su maske za lice još pre pandemije, piše „The Guardian“.

Maske su takođe donele preko potrebne prihode za modnu industriju tokom krize.

„Burberry“ je bio oštro kritikovan 2018. kada je došlo do saznanja da je kompanija spaljivala neprodate proizvode, vredne desetine miliona funti, kako ne bi morali da ih prodaju po nižoj ceni.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram