Za cenu maturske frizure i šminke možeš da odeš na more

Koliko košta da izgledate fenomenalno? Foto: Rick Gold / Capital pictures / Profimedia

Kada nam se bliži svadba ili matura - novčanik poleti i troškovi se samo nižu.

Ipak, mnoge žene žele da izgledaju što lepše i zanosnije na maturi ili kada idu nekome na venčanje, te im je drago kada te fotografije pogledaju nekoliko godina kasnije. Tako da, za te posebne dane u životu, pored haljina za maturu i svadbu, dosta vremena se posvećuje frizuri i šminki.

Zato smo prelistale adresar, pronašle nekoliko salona lepote u Beogradu i upitale koliko ovo zadovoljstvo može da košta, a s obzirom na to da je na nekim lokacijama šminkanje 8.500 hiljada, a frizura negde košta 6.000 dinara – vi lagano možete otići na letovanje u junu u Grčkoj, jer deset dana na Halkidikiju košta 99 evra – i to sa prevozom.

Svečane frizure

Razlika u cenama je velika, te naravno dosta toga zavisi od kompleksnosti frizure koju želite, ali i od toga koliko vam je duga kosa. U salonu Baroque cene svečanih frizura se kreću od 1.600 dinara do 2.400 dinara, a naravno ako želite samo lepu punđu ona košta od 3.000 do 5.000 dinara. Doduše, ako se odlučite da je vežete u lep rep cena je niža i iznosi 1.200 dinara.

S druge strane cena svečanih frizura i punđi je u salonu Secret Garden od 2.500 dinara do 4.000 dinara, opet u zavisnosti uglavnom od dužine.

U Alfaparf Studiju cena svečanih frizura takođe zavisi od dužine kose, te se kreću od od 2.000 dinara do 6.000 dinara.

Ipak, u Kalina Beauty cene se ne formiraju na osnovu dužine, nego u odnosu na složenost frizure koju želite. Oni su naveli i koliko ćete vremena otprilike provesti na frizuri, te im za jednostavnu koja košta 2.500 dinara treba oko 45 minuta. Za složenu frizuru, čija je cena 3.500 dinara, im treba sat vremena, dok za svečanu frizuru sa umetkom treba oko 75 minuta i njena cena je 4.000 dinara.

Salon Lepote Plavi Anđeo takođe cene formira na osnovu jednostavnosti, odnosno složenosti frizure, tako da je ekstra jednostavna frizura 1.500 dinara, dok je jednostavna 2.500 dinara. Složena svečana frizura košta 3.500 dinara, a ekstra složena je nešto skuplja i košta 4.000 dinara.

Naravno, kada dobijete savršenu frizuru, baš onakvu kakvu ste zamislili, red dolazi na šminku, jer prema preporukama i savetima frizera i šminkera – uvek je bolje prvo uraditi frizuru pa šminku. Tokom friziranja može da dođe do promena, te je potrebno možda navlažiti ponovo kosu ili je pak sušiti fenom – što sve loše utiče na mejkap koji imate već na licu.

Profesionalno šminkanje

Nekoliko salona je sa nama podelilo koliko kod njih košta profesionalno šminkanje, i cene od salona do salona se dosta razlikuju.

Na primer, u Baroque salonu lepote, profesionalno šminkanje je 3.500 dinara, a u Secret Gardenu je ovo zadovoljstvo nešto skuplje – 6.000 dinara.

U kozmetičkom salonu Freya nude dve opcije kada je šminka u pitanju: ako je vaša toaleta ekstravagantna, ili pak frizura, možda se odlučite za dnevnu šminku sa veštačkim trepavicama čija je cena 3.600 dinara, dok je večernja šminka sa veštačkim trepavicama 4.000 dinara.

Lamiso Beauty Concept nudi takođe dve različite opcije. Dnevna šminka je 7.000, a večernja šminka je 8.500 dinara.

Ako želite da pored cene, znate i tačno koliko ćete se dugo zadržati na šminkanju – Right Beauty je odgovorio na sva pitanja. Profesionalno šminkanje dnevne varijante traje oko 45 minuta i trenutno je na popusti i iznosti 2.000. Večernja šminka je takođe na sniženju i košta 3.000 dinara, a traje oko 75 minuta. Ukoliko imate neke specijalne zahteve sa trepavicama, zadržaćete se oko 90 minuta, a snižena cena je trenutno 4.000 dinara. AKo se spremate za venčanje, a bitno vam je da imate i probu, da znate da ćete se zadržati isto tako oko 90 minuta, a cena ovogv paketa je 5.000 dinara. Kod njih postoji i doplata trepavica koja iznosi 500 dinara.

U Kalina Beauty frizersko-kozmetičkom salonu profesionalno šminkanje sa veštačkim trepavicama košta 5.000 dinara.

***

Bonus video: Dodela Oskara 2022. – poznati na crvenom tepihu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram