Vraća se trend u šminkanju koji smo obožavali pre 20 godina

Moda i lepota 17. mar 202113:37 > 11. maj 2021 12:09
Evril Lavinj
Foto: Humberto Carreno / INSTAR Images / Profimedia

Ukoliko ste početkom dvehiljaditih godina tek počeli da se šminkate, ili ste se već uveliko šminkali, jedan proizvod ste sigurno često nosili - crni krejon. Sada se ovaj bjuti izgled ponovo vraća među trendove.

Crni krejon nije ništa novo – nosili su ga još u antičkom Egiptu.

Pročitajte još:

Ali, ako ste bili tinejdžerka u bilo kom trenutku tokom godina od 2003. do 2012. godine, jedan od vaših prvih susreta sa šminkom mora da je bila crna olovka za oči koja je okruživala vaše gornje i donje linije trepavica.

Verovatno je na zidu vaše sobe bio poster Evril Lavinj, pa ste možda krejon nosile blago razmazan – za izgled pank princeze.

Crni krejon je u svakoj deceniji bio karakterističan za neki kulturni pokret. Sedamdesetih su ga nosili pankeri, osamdesetih Džorž Majkl. Devedesete su donele grandž i „heroin šik“, ali kako su se približavale dvehiljadite, linije krejona su postajale sve razmazanije.

Blago razmazan krejon nosila je Evril, zatim ikone poput Paris Hilton i Lindzi Lohan, kao i likovi u popularnoj seriji Skins.

Svedoci smo da nostalgija postaje popularna u svim sferama – prave se rimejkovi filmova, Kim i Paris nose Juicy Couture trenerke, a među bjuti trendove se vraća crni krejon.

Chanel modeli već su ga nosili na pisti, a i Megan Markl je odabrala baš takvu šminku za svoj intervju sa Oprom.

*

Megan
Megan Markl; Foto: CBS / Ferrari / Profimedia

Zahvaljujući maskama za lice, sva pažnja je usmerena na naše oči, pa prodaja olovki, senki i maskari raste. A tamna, buntovnička šminka u vidu crnog krejona idealna je da izrazite svoj duh pobune u ovim stresnim vremenima.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram