U susret Beogradskoj nedelji mode: Godine rada nisu uzaludne

Nenad Radujević, direktor i osnivač Modnog studija Click, prve privatne agencije za modu na teritoriji bivše Jugoslavije, je u susret Beogradskoj nedelji mode bio gost u jutarnjem programu "Probudi se" na Nova S televiziji.

Nenad Radujević duboko i snažno veruje da je moda umetnički oblik koji pripada galerijama i muzejima, a ne samo modnim pistama. Njegovo ogromno poštovanje i ljubav prema modi i modnoj zajednici, u velikoj meri doprineli su da modni dizajneri Jugoistočne Evrope steknu širu prepoznatljivost i budu ravnopravni sa vodećim svetskim dizajnerima.

Neša Radujević sinonim je za modu i ove godine slavi 30 godina od pokretanja svog Modnog studija Click i 25 godina od pokretanja Beogradske nedelje mode. Skoro mu je i uručena prestižna nagrada „Big See Fashion Visionary Award“ koju dodeljuje internacionalna platforma „BIG SEE“ iz Ljubljanje, pojedincima koji svojim radom inspirišu svet kreativnosti, pomeraju granice dizajna i pomažu razvoj kreativnog okruženja u regionu Jugoistočne Evrope.

„Lepo je kada se dobije nagrada, posebno ove godine kada smo planirali da proslavimo ove jubileje na jedan poseban način koje smo planirali već dve godine unazad, ali nažalost nismo uspeli zbog ove situacije sa koronom. Imali smo priliku da na neki simboličan način obeležimo ipak značajne jubileje, s jedne strane. S druge strane, lepo je kad neko to prepozna i kad to dođe u toj godini, i kad shvatite da zapravo sve te godine tokom kojih ste radili nisu bile uzaludne“, rekao je Radujević.

***

Bonus video: Modni trikovi koje možemo da ukrademo sa Nedelje mode u Parizu

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram