Trikovi koji će učiniti vaše pore nevidljivim

Foto: MANCEAU / BSIP / Profimedia

Pore su nam potrebne da bi lučile sebum i znoj i tako održavale kožu zdravom. One su deo organizma svakog čoveka i zbog toga ih se ne možemo i ne želimo u potpunosti rešiti. Većinu vremena pore ne predstavljaju problem, ali ukoliko je vaša koža masna ili sklona aknama, verovatno su vaše pore baš vidljive. Ako vam to predstavlja problem i izluđuje vas, u nastavku donosimo tri načina kako ih možete smanjiti i konačno imati glatku kožu.

Tonik s kiselinom

Tonik sa salicilnom kiselinom topivom u ulju može se uvući duboko u pore i otopiti sebum, kao i mrtve ćelije kože. Uklanjanjem viška  sebuma i mrtvnih ćelija sprečavate proširivanje pora, zbog čega i izgledaju veće. Tonik nanesite na tufer i nežno ga utapkajte po licu, piše Azra.ba.

Serum s retinolom

Retinoidi, derivati vitamina A, jesu vrlo moćno oružje u borbi protiv akni, ali su i ključ u smanjivaju pora. Oni podstiču obnovu ćelija i tako pojačavaju proizvodnju kolagena i elastina, proteina odgovornih za glatkoću i čvrstoću. Retinoidi sprečavaju začepljenje, opuštanje i širenje pora, te ukoliko se odlučite na ovaj korak, bićete zadovoljni rezultatima.

Tretman laserom

Ukoliko ste spremni da potrošite nešto više novca, stručnjaci preporučuju tretman laserom. Ovaj tretman će obnoviti vašu kožu, ukloniti gornji sloj mrtvih ćelija i podstaći proizvodnju kolagena. Kako stručnjaci navode, optimalni rezultati biće primetni posle šest tretmana, a nakon 2-3 nedelje pore će se vidljivo smanjiti, a koža izgledati mnogo glađa.

Bonus video: Kako da nanesete bronzer, a kako rumenilo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram