Trik sa lenjirom da izaberete idealnu visinu štikle

Foto: Frdric VIELCANET / Alamy / Alamy / Profimedia

Jednostavnom metodom odredite koja vam visina štikle stvarno odgovara.

Bez obzira na bol koju štikle nanose njihovim ljubiteljima širom sveta, one su i dalje modni dodatak broj jedan.

Visoke potpetice čine vas višima i vitkijima te doprinose samopouzdanju pa je opravdano da nose naziv must-have modnog dodatka.

Međutim, nije svaka cipela s visokim potpeticama ona koja će vam pružiti zanosan izgled i dati instant samopouzdanje.

Foto: Pat Lyttle / AFLO / Profimedia

Koliko ste puta videli da se neke dame muče jer nisu odabrale pravi tip obuće?

Slažemo se da visoke potpetice čine nogu dužom i zategnutijom, ali ponekad ćete isti učinak dobiti i s nižom petom, a da pritom ne trpite strašne bolove.

Foto: David Dee Delgado / Getty images / Profimedia

Prilikom odabira bitno je nekoliko faktora – jesu li zatvorene, otvorene, nagib stopala i potpetice. Staro pravilo kaže da se većina potpetica do 7 centimetara smatra udobnom za hodanje. Međutim, ako baš želite da odaberete model s višom petom, dobro će vam doći jednostavan trik za koji vam je potreban lenjir.

@anaskid Heels are ❤️ #howtomeasure #nobsco #torontofashion #canadianfashion #canadianblogger ♬ Don't Rush (feat. Headie One) - Young T & Bugsey

Dakle, treba da sednete na stolicu i potpuno ispružite stopalo i prste. Lenjirom izmerite od pete do dela gde se stopalo savija kada ste u cipelama s visokim potpeticama. Dobijeni broj je tačna visina koja najviše odgovara vašem stopalu pa je dobro taj broj imati na umu kada kupujete.

Ako vam se visina čini niža nego što biste želeli, stručnjaci kažu da nećete pogrešiti ako odaberete i cipele sa štiklom do centimetar-dva višom, ali da je sve preko toga veliko opterećenje za stopalo, prenosi story.hr.

***

Bonus video: Predstavljeni novi modeli modne kuće Gotije na Nedelji mode u Parizu