Trikovi da agoniju štikli pretvoriš u hodanje kao u patikama

Štikle
Foto: - / SGP / Profimedia

Bilo da možete da trčite sprint na štiklama ili jedva nabadate na njima, ali ih volite, saveti kako da štikle budu udobnije uvek dobro dođu.

Niža štikla

Zaljubili ste u nove štikle u radnji, ali svesni ste da će vam noge proživeti pakao na 12 cm. Zato gledajte da sličan model nađete sa nižom štiklom ili probajte da je malo skratite u dobroj obućarskoj radnji.

Fokusirajte se na hod

Hodanje na štiklama je zaista nauka. Ako biste da budete ženstveni na štiklama, neophodno je da pazite na celo telo, tj. na držanje. Zategnite trbušnjake, ispravite ramena i neka vam korak ide od pete do prstiju, tj. gazite prvo petom, pa prstima. Lagano i uz malo vežbe bićete spremni za pistu, pišu na sajtu cosmopolitan.com.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @feetladyplus

Nosite štikle kod kuće

Pre nego što obujete štikle napolju, naročito one nove, prvo ih nosite po kući. Takođe, obujte ih na tanje čarape i šetajte po kući nekoliko sati. To će fino rastegnuti one delove cipele koji bi vas verovatno žuljali.

Štikle s platformom

Generalno platforme su mnogo udobnije nego drugi modeli. Naime, one takođe imaju željenu visinu, ali i manji ugao između štikle i prednjeg gazišta, te zato ako možete da birate, radije birajte obuću s platformom.

 

 

Flaster protiv plikova

Flasteri su odlična stvar kao preventiva za plikove, s tim što je dobro da birate one providne kako bi ostali neprimetni ako obujete svetlije najlon čarape. Flastere stavite na rizične delove stopala. Takođe, možete i da ih stalno držite u tašni da vam budu pri ruci, pa da ih jednostavno zalepite, ali čim štikle počnu da vas muče.

Ulošci

Ako vas od štkili najviše muči gornji deo tabana, kod korena prstiju, nosite redovno silikonske ili druge uloške. Oni će znatno ublažiti bol i učiniće štikle mnogo udobnijim.

Bezbednost na prvom mestu

Ako vam se čini da bi vaše štikle mogle da vam skliznu sa stopala svakog trenutka, bolje je da ih se rešite. U suprotnom ćete naprezati razne mišiće stopala kako biste cipele zadržali na mestu i to može da vremenom bude samo gore. Dobar savet je i da pogledate sandale ili cipele koje imaju kaišić preko zgloba – tako će vam korak biti mnogo stabilniji.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

BONUS VIDEO: Pravilno feniranje