Šta moraju da znaju devojke iz Srbije koje sanjaju da se bave modelingom – Antonina je razotkrila istinu iza glamura

Foto: Instagram/antoninaloncarevic, TikTok/528fm.rs

Nije sve tako kako se čini.

Možda mnogi misle da je jednostavno hodati modnom pistom i pozirati za naslovnice magazina, ali ako se malo zagrebe ispod površine shvatite da nije tako.

Pored toga što se suočavaju sa raznim predrasudama, od manekenki se i dalje traži da uvek imaju vitku liniju iz snova.

Srpska manekenka Antonina Lončarević je u podkastu 528fm.rs, u epizodi  ‘Odnos sa hranom’ otvoreno pričala o problemu sa kojim se mnoge njene koleginice susreću, a posebno mlade devojke koje su tek na početku karijere.

View this post on Instagram

A post shared by Nina & Nudla (@528fm.rs)

„Imala sam 14 godina, to je bio moj prvi veliki kasting za jednu milansku agenciju. Pre kastinga je došla bukerka iz naše agencije koja je trebalo da nam izmeri obim kukova i došla je do jedne devojčice koja je imala 15, 16 godina“, započela je Antonina.

View this post on Instagram

A post shared by Ant (@antoninaloncarevic)

„Bukerka je u evidenciji imala koliki je obim kukova bio devojci pre nedelju dana i onda se desilo da je za taj kasting dobila 1 cm i pred prostorijom punom ljudi počela je da se dere na nju: „Zašto si jela čokoladu pre ovog kastinga?“, rekla je Antonina Lončarević.

Antonina je aktivna na TikToku gde često deli video snimke u kojima govori o profesiji modelinga i svojim iskustvima.

U jednom snimku pričala je o tome da li devojčice koje su maloletne mogu otići u inostranstvo i baviti se modelingom.

„U Srbiji možete da se bavite manekenstvom I uđete u modnu agenciju sa 14 ili 15 godina. Međutim, imate otežane okolnosti zato što jedan vaš roditelj ili staratelj mora da bude sa vama prilikom potpisivanja ugovora i mora da potvrđuje odlazak na bilo koji kasting i posao koji dobijete“, rekla je ona i dodala da je logično što je otežan odlazak u inostranstvo maloletnim licima.

„Postoji gomila primera da su modeli putovali kao maloletna lica pogotovo u Milano. Međutim, to su situacije u kojima se mnogo svidite agencijama iz inostranstva i koji će sve uraditi da vas dovedu“, rekla je ona.

U drugom videu odgovarala je na pitanja o zaradama modela.

Kako je navela na to koliko će manekenka biti plaćena utiče mnogo faktora.

„Može da se desi da jedan dan na setu imate pet modela koji rade za istog klijenta, isti broj sati, a imaju potpuno različite plate. Jedan od faktora koji najviše utiče na zaradu jeste koliko devojka ima iskustva u modnoj industriji, pa će tako veću platu imati one devojke koje imaju više iskustva“, istakla je ona te dodala da postoje izuzeci ukoliko je novo lice prethodno imalo baš dobre poslove.

Kao drugi faktor, navodi spisak klijenata sa kojima su radile u prošlosti. Takođe, jedan od faktora je i tržište na kojem radite.

„Ako radite na tržištu brze mode poput Kine, Koreje, Indije i Turske više ćete zarađivati nego u jednoj sezoni u Milanu“, otkrila je ona i dodala još jedan faktor, a to je pregovaranje agencije.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram